Західні аналітики назвали умови ефективного застосування F-16 Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Західні аналітики назвали умови ефективного застосування F-16 Україною

Авіація ЗСУ
Джерело:  Business Insider

Україна цього року має отримати від західних партнерів американські винищувачі F-16, які дозволять змінити хід війни та повернути окуповані Росією території. 

Головні тези:

  • Повітряним силам ЗСУ необхідно змінити методи ведення бойових дій для ефективного використання винищувачів F-16.
  • Україні потрібно відмовитися від радянських підходів та прийняти гнучкий стиль ведення війни для протистояння російській агресії.
  • Один із викликів - перебудова українських Збройних сил, де старші офіцери відмовляються від радянського підходу.
  • Реформи потребують поєднання тиску з боку керівництва, офіцерів нового покоління та колективного бажання провести зміни для застосування західних стратегій.
  • Аналітики вбачають великий потенціал у військах на рівні взводів та ескадронів для впровадження нових методів ведення війни.

Що необхідно України для ефективного використання винищувачів F-16

Журналісти видання зазначають, що Повітряним силам ЗСУ необхідно повністю змінити методи ведення бойових дій.

У доповіді для аналітичного центру Mitchell Institute аналітики Девід Дептула і Крістофер Бові зазначили, що керівництво Повітряних сил ЗСУ повинно відмовитись від радянсько-російської доктрини і тактики, техніки і процедур.

Україна має реформувати підходи для використання F-16
Винищувачі F-16

Із якими проблемами стикається Україна на шляху до використання F-16

Підкреслюється, що однією з ключових проблем для України є те, що велика кількість старших офіцерів мають досвід кар’єри в армії часів СРСР і наслідують керування Збройними силами за образом і подобою радянських.

Зіткнувшись із переважаючими силами і засобами РФ, українські військові повинні домогтися максимальної ефективності від своїх військ. Це означає гнучкий, скоординований стиль ведення війни. Ці реформи не будуть легкими.

На думку Дептули, принаймні офіцери низького рангу мають велике бажання щодо реформування Збройних сил.

Буде потрібно поєднання тиску з боку керівництва, тиску з боку офіцерів нового покоління і колективного бажання провести реформи, щоб прийняти і впровадити західний спосіб ведення війни порівняно з радянською моделлю", - сказав він. "На рівні взводів і ескадронів уже є бажання і прагнення прийняти нові методи. Саме керівництво на рівні генерального військового штабу - і на рівні окремих служб - потребує реформ, - зазначають аналітики у матеріалі видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?