Західні журналісти дізнались про бойове завдання перших F-16 в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Західні журналісти дізнались про бойове завдання перших F-16 в Україні

F-16
Джерело:  The Guardian

За інформацією журналістів британського видання The Guardian, перші винищувачі F-16 в Україні, ймовірно, виконуватимуть завдання із захисту повітряного простору над Харковом. 

Головні тези:

  • Перші F-16 в Україні можуть виконувати завдання із захисту повітряного простору над Харковом від російських літаків, які випускають керовані авіабомби.
  • Нідерланди та Данія дозволили Україні використовувати F-16 проти російських літаків, навіть у повітряному просторі РФ, що підсилить захист українського неба.
  • Україна готує українських інструкторів до обслуговування F-16, щоб не лише пілоти, але й інженери могли ефективно використовувати ці винищувачі.
  • Затримки у підготовці викликали критику, але відомо, що поставки перших F-16 в Україну мають відбутися цього літа.
  • Використовуючи F-16, українські військові зможуть ефективно захищати міста від російських літаків, що випускають керовані авіабомби з великої відстані.

Що відомо про ймовірні цілі перших F-16 в Україні

Журналісти видання посилаються на заяву командувача ВПС Нідерландів, генерала Арнуда Столманна, на думку якого, перші F-16 з’являться в українському небі вже цього літа.

Приблизно цього літа все вибудовується, - зазначив Столманн.

У матеріалі видання підкреслюється, що в Нідерландах почалась підготовка українських інструкторів до технічного обслуговування винищувачів F-16.

Генерал зазначив, що важливо навчити не лише пілотів, але й інженерів, які будуть у подальшому обслуговувати літаки.

Україна протягом багатьох місяців чекає на отримання F-16 від західних партнерів і розраховує, що їхня поява посилить захист повітряного простору від атак злочинної армії РФ.

Як Україна буде використовувати перші F-16

На думку аналітиків, українські військові зможуть використати F-16 проти російських літаків, які випускають керовані авіабомби з відстані від 50 до 70 км.

Протягом останніх тижнів Росія широко використовувала КАБи проти міста Харків, запускаючи бомби з літаків, які залишаються в російському повітряному просторі. Численні українські джерела повідомляли, що F-16 захищатимуть друге місто України від цієї зброї, - підкреслюється у матеріалі видання.

Нідерланди і Данія дозволили Україні використовувати F-16 проти російських літаків, навіть якщо вони знаходяться у повітряному просторі РФ.

Глава Міноборони Нідерландів Кайса Оллонгрен також заявила, що перші поставки літаків в Україну мають відбутися цього літа, і виступила проти критики з приводу затримок на тлі повідомлень про те, що Київ розчарований темпами підготовки пілотів.

Я повністю розумію позицію України, вони хочуть зробити це якнайшвидше... Ми реалізуємо проект настільки швидко, наскільки можемо, ми справді розширюємо наші можливості... F-16 справді набагато складніший за системи, які дотепер використовували українські Повітряні сили... Не можна просто перескочити через кілька етапів, треба пройти кожний етап процесу, але ми також хочемо доставити їх якнайшвидше, - підкреслила Оллонгрен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?