Західні журналісти назвали ймовірні цілі наступу ЗСУ у Курській області
Категорія
Україна
Дата публікації

Західні журналісти назвали ймовірні цілі наступу ЗСУ у Курській області

Танк ЗСУ
Джерело:  CNN

Західні журналісти роблять припущення, чому українське військове керівництво вирішило проводити наступальну операцію на території російської курської області. 

Головні тези:

  • Українське військове керівництво вирішило провести наступ у Курській області, що викликало інтерес західних журналістів
  • Однією з можливих цілей наступу ЗСУ у Курській області може бути залучення Росії до мирних переговорів
  • Розгром колони солдатів РФ на Курщині призвів до паніки в російському військовому керівництві та перекидання сил у зону наступу українських військ
  • Спроба України провести наступ на Курськ може бути стратегічним ходом для підсилення своїх позицій на майбутніх переговорах
  • Ризикований крок Києва у формі наступу на Курськ свідчить про віру українців у зміни та можливе завершення конфлікту

Що відомо про ймовірні цілі наступу ЗСУ у Курській області

Уперше за всю війну заговорили про переговори. Росію можуть запросити взяти участь у наступній мирній конференції, яку проведе Україна та її союзники. Частка українців, які схвалюють переговори, хоч і становить меншість, зростає. А над Києвом палає ймовірність президентства Трампа, - йдеться в публікації. - Важливо пам'ятати, що зовнішня політика Заходу - непостійний і легко виснажуваний звір. Постійна підтримка України з боку НАТО є винятком. І в міру того, як війна наближається до четвертого року, питання про те, як вона закінчиться, ставатимуть дедалі гучнішими, - підкреслюють автори матеріалу.

Керівництво армії РФ панікує через численні втрати на Курщині
Військовий ЗСУ

Зазначається, що перспектива наближення переговорів вже не здається такою далекою і обидві сторони намагатимуться посилити власні позиції на переговорах.

Неясно, чи мотивований наступ України на Курськ цим, чи просто метою завдати шкоди там, де противник слабкий. Але це являє собою рідкісну і серйозну ризиковану гру з обмеженими ресурсами Києва і тому може свідчити про віру українців у те, що попереду на нас чекають великі зміни, - зазначається у матеріалі.

Військове керівництво РФ запанікувало після розгрому колони солдатів на Курщині

За інформацією кореспондента The Economist Олівера Керролла із посиланням на представника у Головному управлінні розвідки Міноборони України, командування злочинної армії РФ у паніці перекидає сили у зону наступу українських військових у Курській області.

Багато вантажівок. Десятки трупів, які все ще димлять. Українське джерело в розвідці, з яким я розмовляв учора, сказало мені, що росіяни "запанікували" і перекидають сили в райони, контрольовані українською вогневою міццю, - підкреслює журналіст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?