Зеленський анонсував надання Україні данських винищувачів F-16
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський анонсував надання Україні данських винищувачів F-16

Володимир Зеленський
F-16

Президент України Володимир Зеленський за підсумками Саміту миру оголосив про якнайскоріше прибуття до України винищувачів F-16, які надає Данія.

Головні тези:

  • Зеленський анонсував прибуття до України данських винищувачів F-16 після зустрічі з прем'єр-міністром Данії.
  • Україні можуть передати 14 винищувачів F-16 до 2024 року, частина літаків буде базуватися за кордоном для підготовки українських пілотів.
  • Нідерланди можуть передати Україні перші винищувачі F-16 цього літа після Данії.
  • Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Данії початок перемовин щодо вступу України до ЄС в червні.
  • Участь Данії у Саміті миру та підтримка країн Глобального Півдня в реалізації Формули миру відзначені президентом України.

Винищувачі F-16 надійдуть в Україну найближчим часом

Про це заявив президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен.

Під час зустрічі ми мали можливість обговорити перебіг підготовки до передачі данських літаків F-16, які надійдуть в Україну найближчим часом.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

За словами президента, окремо говорили й про затвердження переговорної рамки та початок перемовин про вступ України до ЄС вже у червні.

Вдячний Метте Фредеріксен за участь у саміті миру та активне сприяння Данії в залученні країн Глобального Півдня до реалізації Формули миру.

F-16 для України: що відомо

Україні вже 2024 року можуть передати 14 винищувачів F-16.

При цьому передбачається, що частина з переданих Україні винищувачів F-16 базуватиметься за кордоном. Вони залишаться в центрах, де використовуватимуться для підготовки наших пілотів та авіаційного персоналу.

Днями повідомлялося, що Нідерланди можуть передати Україні перші винищувачі F-16 вже цього літа. Це станеться після того, як перші літаки передасть Данія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?