Зеленський анонсував підписання ще трьох безпекових угод — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський анонсував підписання ще трьох безпекових угод — відео

Володимир Зеленський
Зеленський

Президент України Володимир Зеленський анонсував підписання ще трьох безпекових угод — з Чехією, Словенією та Ірландією.

Головні тези:

  • Угода Ukrainian Compact, схвалена на саміті НАТО, передбачає сприяння у поставках зброї для українських військових та підтримку оборонних компаній в Україні.
  • “Український компакт” передбачає зобов'язання щодо підтримки України в сфері оборони та безпеки, включно з наданням допомоги та військової техніки.
  • Україна, США, 21 країна НАТО, ЄС та Японія є підписантами цього договору, приєднання інших держав є можливим.

Володимир Зеленський анонсував постачання зброї та нові безпекові угоди для України

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців підсумував результати свого багатоденного візиту закордон.

Є три нові безпекові угоди для України. Польща, Люксембург, Румунія. І зараз команда працює над ще новими документами – будуть угоди із Чехією, Словенією та ухвалили рішення після зустрічі з прем’єром Ірландії теж готувати угоду.

Володимир  Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Також Володимир Зеленський повідомив про договір щодо України, Ukrainian Compact, який був схвалений на саміті НАТО у Вашингтоні.

Це все про зброю для наших воїнів, про роботу оборонних компаній в Україні та з Україною, про підтримку нашого відновлення — усе максимально конкретно та справді підтримує наш захист життя. Є нові оборонні пакети, — сказав Зеленський.

Зеленський заявив про підписання Українського компакта

Глава держави Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що Україна підписала 23 потужні угоди, і "будуть іще угоди з іншими країнами".

Підписання цього договору виводить відносини Києва з його союзниками на новий рівень.

Це значне досягнення для України й усіх нас, — наголосив Володимир Зеленський.

Окрім того, глава держави висловив вдячність американському колезі Джо Байдену за його лідерство й зусилля, спрямовані на наповнення безпекової співпраці рішучими діями.

Володимир Зеленський також нагадав про те, що у 2023 році під час саміту НАТО у Вільнюсі партнери Києва змогли здійснити дуже важливий крок, ухваливши декларацію G7 щодо безпеки для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?