Зеленський допустив запрошення Путіна на наступний Саміт миру
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський допустив запрошення Путіна на наступний Саміт миру

Володимир Зеленський
Джерело:  Bloomberg

Президент Володимир Зеленський не виключає запрошення кремлівського диктатора Володимира Путіна до участі у другому Саміті миру для обговорення питання завершення розв'язаної Росією злочинної війни проти України. 

Головні тези:

  • Зеленський розглядає можливість запрошення Путіна на другий Саміт миру для обговорення завершення злочинної війни проти України.
  • Президент закликав Дональда Трампа оприлюднили власний план стосовно завершення конфлікту з Росією.
  • Зеленський висловив обурення через затримки у наданні військової допомоги від західних партнерів та поставив під питання подальшу підтримку від США.
  • Президент спростував твердження про проблеми української армії на фронті та наголосив, що воля і інструменти для вирішення проблеми мають бути наявними.
  • Зеленський підкреслив, що українські військові зараз мають краще озброєння та позиції, ніж раніше, та викликав до розгляду рішення для завершення війни.

Що відомо про ймовірність участі Путіна у наступному Саміті миру

При цьому, за словами українського президента, якщо Україна та Росія розпочнуть переговори стосовно завершення розв’язаної Кремлем злочинної війни, він не чекає особистої участі у цьому кремлівського диктатора, оскільки занадто наляканий ймовірністю арешту через ордер від МКС, щоб приїхати на наступний Саміт миру.

Зеленський стосовно плану Трампа щодо завершення війни

Президент зазначив, що якщо в кандидата на президентських виборах в США від Республіканської партії Дональда Трампа є план стосовно завершення розв’язаної Росією злочинної війни, він має якомога скоріше оприлюднити його.

Між тим, на думку Зеленського, США та Китай спільними зусиллями могли б домогтись завершення розв’язаної Росією злочинної війни проти України.

Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам про це сьогодні. Якщо є ризики для української незалежності, якщо ми втратимо державність — ми хочемо бути готовими до цього, ми хочемо знати, — підкреслив Зеленський.

Зеленський також в чергове дорікнув західним партнерам через затримки із наданням військової допомоги.

Вони не можуть планувати моє життя та життя нашого народу та наших дітей. Ми хочемо зрозуміти, чи буде в листопаді у нас потужна підтримка США, чи ми залишимося зовсім одні, — зазначив президент.

Глава держави спростував заяви, що Україна наразі поступається Росії на фронті і перебуває у глухому куті.

За його словами, українські військові зараз значно краще озброєні і мають кращі позиції ніж кілька місяців тому.

Це не глухий кут, це проблемна ситуація. Безвихідь означає, що виходу немає. Але проблему можна вирішити, якщо є воля і інструменти. Ми маємо волю, а інструменти — вони поки не з'явилися. Це найбільша трагедія цієї війни, що між рішенням і реальним фактом ми маємо дуже, дуже, дуже довге очікування., — пояснив Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?