Зеленський назвав час проведення Першого саміту миру — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав час проведення Першого саміту миру — відео

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

Перший Глобальний саміт відбудеться навесні, а другий буде проведено на іншому континенті. Про це сказав президент Володимир Зеленський.

Глобальний мирний саміт

На пресконференції в рамках форуму «Україна. Рік 2024» Зеленський відповів на питання про проведення Глобального мирного саміту.

Перший саміт, інавгураційний, я надіюсь, що він відбудеться весною, в Швейцарії. Другий саміт, ми б хотіли, може бути не на європейському континенті, а на іншому якомусь континенті.

Президент додав, що на першому "саміті миру", який планується провести навесні, без участі Росії "буде розроблений план, потім технічно країни будуть розбиратися з кожною з криз, які принесла ця війна".

Також президент зазначив, що Україна не хоче, щоб їй нав’язували будь-які формати перемовин. Важливо, щоб ініціатива йшла лише від України.

Я дуже не хочу, щоб після виборів у різних країнах світу, а це рік різних виборів, з’явилась від недемократичної країни або від дуже демократичних країн своя ініціатива, власна ініціатива, яка б не співпадала з інтересами країни, яка сьогодні у війні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?