Зеленський назвав ключову умову повернення українських чоловіків з-за кордону
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав ключову умову повернення українських чоловіків з-за кордону

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

За словами президента Володимира Зеленського, він не проти повернення українських чоловіків призовного віку з-за кордону, однак без примушення їх до цього. 

Головні тези:

  • Зеленський не проти повернення українських чоловіків з-за кордону, проте виключає примус.
  • Президент вказує на складнощі повернення осіб, які скоїли державну зраду.
  • Відносини з країнами-партнерами ускладнюють повернення українських громадян, тому потрібно узгоджувати дії з міграційними службами.
  • Зеленський вважає, що для вирішення проблеми необхідно внести зміни у законодавство.
  • Повернення українців з-за кордону має відбуватися на добровільній основі, без примусу, враховуючи складнощі екстрадиції та діалогу з партнерами.

Зеленський виключає примусове повернення українських чоловіків з-за кордону

За словами Зеленського, країнам-партнерам не вигідно повідомляти про відправку українських чоловіків призовного віку назад до України, оскільки їх підтримка дуже дороговартісна.

Але простіше порушити це питання на зустрічі з президентом України та заявити про те, що він попросив повернути українців.

Звичайно, я тільки за, якщо українці приїдуть. Але без примусу... Я дуже хотів би, щоб усі українці були тут за умови їх рішення, - підкреслив Зеленський.

Зеленський щодо повернення зрадників до України

За словами президента, наразі існують складнощі із поверненням до України осіб, які скоїли державну зраду.

Є складнощі щодо повернення держзрадників, колаборантів тощо. Дуже складний процес екстрадиції. По-перше, країни не депортують людей, у яких така стаття, тому що вони подають там у суд і кажуть, що це політичне переслідування, - пояснює Зеленський.

Він також додав, що з низки країн ЄС та інших, зокрема, з Австрії, Молдови, Румунії та Угорщини взагалі складно повернути українських громадян.

Потрібно нарощувати домовленості між МВС та міграційними службами. По-іншому ніяк. Я думаю, якби ми були б у ЄС, то не було б цього питання зовсім, - переконаний президент.

Глава держави вважає, що для вирішення цієї проблеми необхідно вносити зміни у законодавство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?