Зеленський назвав терміни початку контрнаступу РФ на фронті в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав терміни початку контрнаступу РФ на фронті в Україні

Офіс Президента України
Зеленський

Росія хоче до так званого "дня перемоги" 9 травня захопити Часів Яр в Донецькій області. Якщо українські війська встоять, то плани Росії почати контрнаступ в червні будуть розбиті.

Росія контрнаступатиме у червні — Зеленський

РФ запланувала наступ в Україні на початок літа 2024 року.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у інтерв'ю для NBC News.

Росія хоче до 1 червня мобілізувати 300 тис бійців. Ми до цього готуємось. До 9 травня Росія розраховує на сході України зайняти Часів Яр... Я розраховую, що ми вистоїмо, що надійде зброя вчасно, і ми зможемо відбити ворога, а потім розбити плани РФ щодо повномасштабних контрнаступальних дій в червні.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

За словами Зеленського, сьогодні українським бійцям, які тримають оборону на тому напрямку, не вистачає потрібного озброєння. Тому він розраховує на допомогу від США.

Я нещодавно був в регіоні, говорив з бійцями. Бійцями не вистачає техніки, щоб боротися з російськими дронами-розвідниками, які коригують артилерійський вогонь Росії, а також не вистачає артилерійських снарядів.

Зеленський закликав країни-партнери якнайшвидше надати Україні обіцяне озброєння

Patriot та F-16 приносять користь тільки на полі бою.

На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський.

«Петріоти» є системами ППО тільки коли діють — захищають життя, а не стоять без руху десь на базах зберігання. Сучасні винищувачі потрібні саме там, де сучасність проходить випробування й де вирішується, чи будуть діти й онуки теперішніх поколінь жити в мирі та безпеці. Демократичний світ має всі сили, щоб подолати російський терор.

Він закликав партнерів "не боятись власної сили й дійсно допомагати захищати життя".

«Петріоти» потрібні зараз у руках українців. Сучасні винищувачі потрібні в українському небі. Російські ракети та іранські «шахеди» повинні програти, щоб ніколи й ніде руїни не виграли у життя.

На його переконання, ефективно протидіяти терору можна лише разом.

І я дякую кожній країні, кожному лідеру, які вже це розуміють. Дякую всім, хто проявляє лідерство в допомозі Україні!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?