Зеленський незабаром кілька разів зустрінеться з Байденом — перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський незабаром кілька разів зустрінеться з Байденом — перші подробиці

The White House
Зеленський та Байден

Український лідер Володимир Зеленський матиме змогу обговорити важливі питання щодо захисту України з американським колегою Джо Байденом цього тижня у Франції, а наступного - в Італії. Окрім того, можливо, що президент США все-таки прибуде на український Глобальний саміт миру у Швейцарію, де відбудеться їхня третя зустріч.

Головні тези:

  • Зеленський планує кілька зустрічей з Байденом у різних країнах для обговорення співпраці та підтримки України.
  • Важливі питання щодо захисту України будуть обговорені на самітах у Франції та Італії у контексті загострення напруги на Сході.
  • Підтримка Києва може бути посиленою завдяки спільним угодам та ініціативам між Зеленським та Байденом.
  • Україна також розраховує на підтримку від Франції у вигляді можливої відправки військових інструкторів, попри опозицію Росії.
  • Заплановані зустрічі визначать подальші перспективи співпраці між Україною, США та Європейським союзом у контексті геополітичних турбулентностей.

Зеленський та Байден не втрачають контакт

Про усі деталі запланованих зустрічей журналістам розповів радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на борту літака, який вилетів до Франції.

За його словами, у Нормандії в очільника Білого дому буде можливість зустрітися з президентом Зеленським і обговорити з ним стан справ в Україні, а також те, як офіційний Вашингтон посилювати підтримку Києва.

За кілька днів він (Джо Байден — ред.) також матиме можливість знову зустрітися з президентом Зеленським у межах саміту Групи семи в Італії.

Джейк Салліван

Джейк Салліван

Радник президента США з національної безпеки

Як уже згадувалося раніше, 4 червня очільник Білого дому уже вилетів до Франції, де він стане одним з учасників пам'ятних заходів з нагоди 80-х роковин висадки союзників у Нормандії.

Зеленський також зустрінеться з Макроном

Уже 6 червня французький лідер Еммануель Макрон прийме в Єлисейському палаці президента України Володимира Зеленського, який прибуде з візитом з нагоди святкування Дня висадки союзників у Нормандії.

Як згадувалося раніше, візит українського колеги глава республіки анонсував ще минулого тижня, однак офіційний Київ поки його не підтверджував.

У мене буде можливість, коли президент Зеленський наступного тижня поїде до Франції на заходи з нагоди Дня висадки союзників у Нормандії, прийняти його і тоді дуже конкретно поговорити, щоб оголосити, що ми збираємося зробити (для підтримки України. — Ред.)

Еммануель Макрон

Еммануель Макрон

Президент Франції

На цьому тлі важливо згадати, що команда Еммануеля Макрона наразі розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну, попри занепокоєння деяких союзників і критику з боку Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?