Зеленський підписав закон про мобілізацію
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав закон про мобілізацію

Верховна Рада України
Зеленський

Закон з підписом президента України повернено у Верховну Раду.

Що відомо про підписання закону про мобілізацію

Як зазначається у картці відповідного законопроекту на сайті парламенту, закон було повернуто з підписом від президента сьогодні, 16 квітня.

Йдеться про відповідний проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку (№10449).

Що відомо закон про мобілізацію

11 квітня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект про мобілізацію №10449.

Перед цим народні депутати проголосували, зокрема за вилучення із законопроекту норми про демобілізацію, яка була в першому читанні. Вона передбачала звільнення зі служби військових, які загалом відслужили 36 місяців під час дії воєнного стану.

15 квітня закон було повернуто з підписом голови ВР, а сьогодні, 16 квітня, закон направили на підпис президенту.

На думку майора Збройних сил України, заступника командира 3-ї окремої штурмової бригади Родіона Кудряшова, Україна в питанні закону про мобілізацію втратила дуже багато часу, насправді його треба було ухвалити ще на самому початку повномасштабного вторгнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?