Зеленський показав українську ракету-дрон "Паляницю" — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський показав українську ракету-дрон "Паляницю" — відео

Володимир Зеленський
Зеленський показав українську ракету-дрон "Паляницю" — відео

Українська ракета-дрон "Паляниця" була розроблена за півтора року. В межах її дії знаходяться кілька десятків військових аеропортів РФ.

Головні тези:

  • Українська ракета-дрон "Паляниця" розроблена за півтора року, призначена для нейтралізації російських військових аеродромів.
  • Перше успішне бойове застосування "Паляниці" відбулося 24 серпня, урочисто повідомлене президентом України Володимиром Зеленським.
  • Україна показує свою здатність до самостійної розробки та виробництва високотехнологічної військової техніки.
  • До сьогоднішнього часу деталі щодо характеристик "Паляниці" залишаються конфіденційними, однак вже зафіксовано його успішне впровадження в дію.

Зʼявилися нові деталі про українську ракету-дрон "Паляницю"

Як зазначив президент України Володимир Зеленський, за два з половиною роки повномасштабної війни Росія випустила по Україні близько 10 тисяч ракет різних типів і більш ніж 33 тисячі КАБів.

Зупинити атаки на наші міста можна ударами по носіях цього озброєння — російських літаках на військових аеродромах. 

24 серпня відбулось перше успішне бойове застосування нашої нової зброї — української далекобійної ракети-дрона «Паляниця». Розробленої власними силами, щоб знищити наступальний потенціал ворога.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Ракет-дронів ставатиме більше, як стало більше наших далекобійних ударних дронів, результати яких ми бачимо майже щодня, — зазначив Володимир Зеленський.

Україна створила ракету "Паляниця"

24 серпня відбулось перше успішне бойове застосування української ракети-дрона «Паляниця».

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час урочистого заходу на Софійській площі з нагоди Дня Незалежності.

Ми не йшли з війною до Росії. Це звідти сюди, до нашого дому, несуть руїни та намагаються нав'язати нам неволю. Українці на це відповідають цілком справедливо. Відповідають власною силою та разом з нашими партнерами — чесно, незмінно, влучно і з кожним днем усе більш далекобійно. Саме сьогодні відбулось перше і успішне бойове застосування нашої нової зброї, абсолютно нового класу зброї, української ракети-дрона «Паляниця». Це новий наш метод відплати агресору. Ворога було уражено.

Зеленський подякував усім, хто це забезпечив, — розробникам, виробникам і воїнам.

Україна наразі не розсекречує головні характеристики ракети — радіус дії, бойову частину та кількість виготовлених одиниць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?