Зеленський прибув до Литви для участі в саміті Триморʼя
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський прибув до Литви для участі в саміті Триморʼя

Володимир Зеленський
Зеленський

Президент України Володимир Зеленський 11 квітня прибув з візитом до Литви для участі в саміті Триморʼя та для перемовин із главами держав-партнерів. 

Зеленський прибув до Литви

Президент повідомив, що у Литві заплановані важливі зустрічі та підписання нової двосторонньої безпекової угоди.

Він зазначив, що головне зараз — зробити все для зміцнення української ППО, забезпечення нагальних потреб Сил оборони України, а також консолідації міжнародної підтримки, щоб Україна могла подолати російський терор.

Російське зло – це загроза не лише для України, а й для кожного народу, що межує з Росією, та всіх, хто цінує міжнародне право.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

президент України

Саміт Триморʼя: що відомо

Ініціатива трьох морів (3SI), або просто Тримор'я — міжнародна економічна та інфраструктурна ініціатива, що об'єднує 12 країн Європейського Союзу й Україну.

Ці країни розташовані поблизу Балтійського, Чорного й Адріатичного морів — Австрія, Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Хорватія, Чехія та Україна.

Ініціатива спрямована на створення регіонального діалогу з різних питань, що стосуються країн-членів.

На сьомому саміті в Ризі 20 червня 2022 року Україна отримала статус партнера-учасника Ініціативи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?