Зеленський прибув до Саудівської Аравії — яка мета візиту
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський прибув до Саудівської Аравії — яка мета візиту

Володимир Зеленський
Зеленський прибув до Саудівської Аравії

Володимир Зеленський 27 лютого приїхав до Саудівської Аравії. Президент України хоче обговорити кілька важливих тем.

Навіщо Зеленський прибув до Саудівської Аравії

Президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до Саудівської Аравії. Про це глава держави повідомив у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, Зеленський прилетів до Саудівської Аравії, щоб продовжити регулярний діалог із Його Високістю Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Перша тема візиту стосується Формули миру України.

Торік у Джидді ми провели результативну зустріч на рівні радників щодо її реалізації. Зараз упритул наблизилися до проведення першого Саміту миру й розраховуємо на продовження активної підтримки з боку Саудівської Аравії, - повідомив президент.

Окрім того, друга тема візиту – повернення полонених і депортованих осіб. "Лідерство Саудівської Аравії вже сприяло звільненню наших людей. Впевнений, що й ця зустріч принесе результати", - додав Зеленський.

Глава держави відзначив, що також буде обговорено перспективні напрями економічної співпраці та участь Саудівської Аравії у відбудові України.

Представники Держдуми РФ прибули налагоджувати «діалог»

Повідомляється, що офіційна делегація російської Держдуми приїхала у Ер-Ріяд для проведення зустрічі з аравійськими парламентарями. У склад російської делегації увійшли голова Держдуми В’ячеслав Володін, перший заступник голови комітету з міжнародних справ Шамсаїл Саралієв, віце-спікер Олександр Бабаков, та інші.

Члени делегації провели зустріч зі спікером Консультативної ради (парламенту Саудівської Аравії) Абдаллою Аль Аш-Шейхом та іншими представниками країни. Було заявлено про підписання угоди між парламентами країн та розширення товарообігу.

РФ активно намагається вийти з міжнародної ізоляції.  Після фактичного бойкоту Росії з боку більшості країн світу, представники російського уряду та парламенту намагаються налагодити міцніші зв’язки з країнами Азії та Африки

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?