Зеленський прибув до Сінгапуру — яка ціль візиту
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський прибув до Сінгапуру — яка ціль візиту

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у азійському безпековому форумі "Діалог Шангрі-Ла", який пройде у Снігапурі.

В азійському безпековому форумі візьмуть участь представники 49 держав світу

Президент України Володимир Зеленський 1 червня прибув до Сінгапуру. Він візьме участь у азійському безпековому форумі "Діалог Шангрі-Ла", який відбудеться з 2 по 4 червня.

Зеленський виступатиме на сесії, яка розпочнеться об 11:30 ранку за місцевим часом у неділю, 2 червня, повідомили організатори форуму.

За даними організаторів, у форумі, що триватиме 2-4 червня, візьмуть участь понад 600 осіб 49 держав світу.

Зазначимо, що з 2022 року на зустрічах із безпеки у Сінгапурі не було російської делегації.

Європейські лідери переконуватимуть азійські країни надати більше допомоги для України

Серед учасників — представники США, Китаю та Євросоюзу, зокрема глави та високопосадовці оборонних відомств, військові, дипломати, виробники зброї та аналітики з питань безпеки.

Особливістю цьогорічного форуму став високий рівень європейської делегації, у складі якої — прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель, а також міністри оборони Великобританії, Німеччини, Нідерландів і Швеції.

Вважається, що мета їхньої участі у форумі — переконати більше азійських країн надати допомогу Україні в захисті від російської агресії.

США дозволили Україні бити по РФ американською зброєю — Зеленський

США передали сигнал Україні щодо дозволу бити по території Росії американською зброєю. Повідомлення передали через військових.

У нас був меседж від американської сторони. Рано вранці сьогодні я отримав це повідомлення від моїх військових. Я не можу розказати вам деталі про це.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Він заявив, що рішення США щодо використання наданої зброї — це крок вперед, а для України можливість захистити жителів прикордонних територій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?