Зеленський прибув до Хорватії — яка мета візиту
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський прибув до Хорватії — яка мета візиту

Володимир Зеленський
Зеленський прибув до Хорватії — яка мета візиту

Президент України Володимир Зеленський прибув до Хорватії для участі у третьому саміті "Україна – Південно-Східна Європа". Також він планує зустрітись з головою хорватського уряду Андреєм Пленковичем.

Головні тези:

  • Володимир Зеленський відвідав Хорватію для участі у саміті “Україна – Південно-Східна Європа” та зустрічі з главою хорватського уряду.
  • У планах президента - продовження оборонної співпраці, реабілітація поранених українських воїнів та питання відбудови України.
  • На саміті обговорюватимуться питання міжнародних зусиль заради наближення миру, реагування на безпекові виклики та шлях до Євросоюзу й НАТО.
  • Попередній саміт “Україна – Південно-Східна Європа” в Тирані у лютому ознайомив лідерів країн регіону з питаннями співпраці та допомоги Україні.
  • Зеленський провів особисті розмови з лідерами й висвітлив конкретні питання співпраці та допомоги між країнами.

Що відомо про візит Зеленського до Хорватії

Прибув до Хорватії для зустрічі з премʼєр-міністром Андреєм Пленковичем, представниками інших країн регіону та участі у вже третьому саміті "Україна — Південно-Східна Європа".

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Зеленський також повідомив, що з Пленковичем говоритиме про продовження оборонної співпраці, реабілітацію українських воїнів, які були поранені на передовій, а також про відбудову України.

На саміті у форматі "Україна плюс 12 країн" обговоримо міжнародні зусилля заради наближення миру та реалізації Формули миру, наше спільне з партнерами реагування на безпекові виклики, а також взаємодію на шляху до Євросоюзу й НАТО, — розповів Зеленський.

Що відомо про попередній саміт "Україна — Південно-Східна Європа"

28 лютого президент Володимир Зеленський взяв участь у саміті країн Західних Балкан, що пройшов у Тирані, столиці Албанії.

Крім президента України та прем’єр-міністра Албанії, на зустрічі були присутні лідери Сербії, Північної Македонії, Косова, Боснії і Герцеговини та Чорногорії. Вони обговорювали питання співпраці й допомоги Україні.

Крім загального обговорення, Зеленський провів особисті розмови з лідерами країн для обговорення конкретних питань нашої співпраці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?