Зеленський провів переговори з Трампом — про що домовилися
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів переговори з Трампом — про що домовилися

Володимир Зеленський
Зеленський і Трамп

Уночі 20 липня стало відомо про те, що український лідер Володимир Зеленський провів телефонну розмову з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом.

Головні тези:

  • Лідер України та кандидат у президенти США обговорили питання зміцнення можливості України протистояти російському терору.
  • Сторони домовились обговорити питання миру та стійкості під час особистої зустрічі.
  • Дональд Трамп у своєму зверненні пообіцяв принести мир у світ та покласти край війні, що призвела до багатьох жертв.

Перемовини Зеленського та Трампа — перші подробиці

За словами глави держави, він привітав американського політика з номінацією від Республіканської партії та засудив жахливий замах у Пенсильванії, жертвою якого став колишній очільник Білого дому.

Я відзначив життєву важливість двопартійної та двопалатної американської підтримки для захисту свободи й незалежності нашої держави.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

За словами Володимира Зеленського, він та увесь український народ буде щиро вдячний США за допомогу в зміцненні нашої можливості протистояти російському терору.

Глава держави нагадав Дональду Трампу, що російські удари по містах і селах України тривають щодня.

Домовились із президентом Трампом обговорити під час особистої зустрічі, які саме кроки можуть зробити мир чесним і справді тривалим, — підсумував Володимир Зеленський.

Як Трамп прокоментував розмову з Зеленським

Факт переговорів з українським лідером кандидат у президенти США офіційно підтвердив у мережі Truthsocial.

Я вдячний президенту Зеленському за його звернення, тому що я, як наступний президент Сполучених Штатів, принесу мир у світ і покладу край війні, яка забрала так багато життів і зруйнувала незліченну кількість невинних сімей.

Дональд Трамп

Дональд Трамп

Кандидат у президенти США

Як запевнив республіканець, представники української та російської влади нібито зможуть зібратися разом і домовитися про угоду, яка “покладе край насильству і прокладе шлях до процвітання".

Яким чином це буде втілено — Трамп знову не пояснив.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?