Зеленський скасував запланований візит до Іспанії. Відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський скасував запланований візит до Іспанії. Відома причина

Зеленський
Джерело:  EFE

Президент України Володимир Зеленський скасував запланований на цей тиждень візит до Португалії та Іспанії.

Чому Зеленський скасував візит до Іспанії

У палаці Сарсуела не пояснили причини скасування візиту, який мав стати першим візитом Зеленського до Іспанії, під час якого він мав зустрітися з президентом уряду Педро Санчесом для підписання угоди про безпеку.

За даними дипломатичних джерел, поїздку українського президента, яка також мала включати Португалію, скасували через складну ситуацію на фронті, де окупаційні війська пішли в наступ на півночі Харківської області.

Що цьому передувало

Візит Зеленського до Іспанії був заплановай на 17 травня.

В рамках цієї поїздки він мав також зустрітися з прем'єр-міністром Педро Санчесом для підписання безпекової угоди. Крім того, український президент мав відвідати Португалію.

Напередодні королівський дім Іспанії офіційно підтвердив, що Зеленський здійснить візит до Іспанії і буде прийнятий королем Феліпе VI.

Перед цим газета El País заявила, що глава держави зустрінеться з очільником уряду Іспанії Педро Санчесом і підпише нову двосторонню угоду про безпеку.

Зазначається, що двостороння угода про безпеку між Іспанією та Україною мала забезпечити стабільність і передбачуваність військової підтримки, яку Іспанія вже надає Києву за допомогою постачань зброї, підготовки більше ніж 4 000 бійців у Навчально-координаційному центрі в Толедо і догляду за десятками поранених у військовому госпіталі в Сарагосі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?