Зеленський у Вашингтоні зустрівся зі спікером Джонсоном та сенаторами США
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський у Вашингтоні зустрівся зі спікером Джонсоном та сенаторами США

Володимир Зеленський
Джонсон і Зеленський

Президент України Володимир Зеленський провів у Вашингтоні зустрічі зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Майком Джонсоном та делегацією Сенату США.

Головні тези:

  • Український президент обговорив з Майком Джонсоном зміцнення українсько-американської співпраці та очікування від саміту НАТО.
  • Зеленський також зустрівся з делегацією Сенату США, де обговорювались питання оборонної підтримки та ракетного терору з боку РФ.
  • Майк Джонсон підтримує зняття обмежень щодо використання західної зброї для ударів по території РФ з боку України.
  • Україна висловила подяку американському народу та Конгресу за підтримку, та підкреслила важливість свободи та демократичних цінностей у світі.
  • Бюджетна підтримка від США важлива для економічної стійкості України, включно з реформами на шляху до вступу в ЄС та НАТО.

Зеленський зустрівся з Майком Джонсоном у Вашингтоні

За словами українського лідера, ключовою темою розмови зі спікером Палати представників від республіканців стало зміцнення українсько-американської співпраці.

Президент додав, що вони також обговорили очікування від саміту НАТО та прогрес України у впровадженні реформ на шляху до вступу в ЄС та Північноатлантичний Альянс.

Для економічної стійкості нашої держави важлива подальша бюджетна підтримка з боку США. Світ має залишитися місцем, де перемагають свобода й демократичні цінності.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Перед цим глава держави провів зустріч із делегацією Сенату США на чолі з лідером Демократичної партії в Сенаті Чаком Шумером і лідером Республіканської партії в Сенаті Мітчем Макконнеллом, а також сенаторами від обох партій.

Президент вказав, що вони обговорили ситуацію на полі бою та американську оборонну підтримку.

Зеленський з сенаторами США

Розповів про посилення ракетного терору з боку РФ проти українських міст та об’єктів критичної інфраструктури. Дякую президенту США, обом палатам Конгресу та обом партіям, а також американському народу за підтримку України.

Джонсон виступає за зняття обмежень з України на використання західної зброї для ударів по РФ

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон виступ за зняття обмежень з України на використання західної зброї для ударів по території РФ.

Я пояснив, що воля Конгресу полягає в тому, щоб дозволити їм гнучкість у використанні зброї та допомоги, яку ми вже надіслали. Щоб вони могли вести війну так, як вони вважають за потрібне. Я прихильник цього. Я вважаю, що це й був намір Конгресу..

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?