Зеленський в США зустрінеться з Байденом, Гарріс і Трампом — відома дата
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський в США зустрінеться з Байденом, Гарріс і Трампом — відома дата

The White House
Зеленський

Президент України Володимир Зеленський відвідає США на наступному тижні. 26 вересня він зустрінеться з президентом США Джо Байденом і віцепрезиденткою Камалою Гарріс, також плануються перемовини з лідером Республіканської партії Дональдом Трампом.

Головні тези:

  • Зеленський зустрінеться з Байденом, Гарріс та Трампом для обговорення війни між Росією та Україною.
  • Візит заплановано на 26 вересня 2024 року.
  • Президент України представить свій план перемоги.
  • Очікується обговорення підтримки США в боротьбі за свободу та захист від російської агресії.
  • Зеленський виступить на засіданні Генеральної Асамблеї ООН та проведе зустрічі з представниками американських компаній та міжнародних організацій.

Зеленський зустрінеться з Байденом, Гарріс і Трампом

Перемовини пройдуть у Білому домі. Саме там голову української держави зустрінуть чинний президент США Байден і віцепрезидентка Гарріс.

Лідери обговорять стан війни між Росією та Україною, включаючи стратегічне планування України та підтримку США для України в її захисті від російської агресії. Президент і віцепрезидентка підкреслять свою непохитну відданість підтримувати Україну, доки вона не переможе у цій війні.

Карін Жан-П'єр

Карін Жан-П'єр

Прессекретарка Білого дому

Інформацію про візит Зеленського у США підтверджує прессекретар президента України. Голова української держави також зустрінеться з лідером Республіканської партії Дональдом Трампом. 

Зеленський презентує у США план перемоги України.

Володимир Зеленський проведе зустріч із Президентом США Джозефом Байденом, щоб представити йому План перемоги. Глава Української держави розраховує обговорити деталі цього Плану, а також підтримку України з боку Сполучених Штатів у її боротьбі заради свободи.

Президент України також планує зустрічі з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, представниками Конгресу Сполучених Штатів від обох партій і 45-м Президентом США Дональдом Трампом.

Сергій Нікіфоров

Сергій Нікіфоров

Прессекретар президента України

Під час візиту у США Зеленський виступить на 79-й сесії Генеральної Асамблеї ООН та проведе зустрічі з представниками американських оборонних та енергетичних компаній. 

У програмі президента України також перемовини з керівництвом міжнародних організацій та українською громадою.

Що відомо про план перемоги України

Подробиці цього документу невідомі. Сам Зеленський говорив, що план має чотири основних пункти і ще один, який буде реалізовуватись вже після перемоги.

Французький оглядач Сільві Кауффманн спрогнозував пропозиції України у цьому документі. Серед них — вступ у НАТО до кінця 2024 року.

На думку Кауффманна, Байден навряд на це погодиться. Нібито Байден не хоче бачити Україну у НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?