Зеленський відправив до США начальника Генштабу і віцепрем'єрку. Яка мета
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відправив до США начальника Генштабу і віцепрем'єрку. Яка мета

Володимир Зеленський
Зеленський

За словами українського лідера Володимира Зеленського, начальник Генштабу ЗСУ Анатолій Баргилевич і віцепрем'єрка Ольга Стефанішина перебувають у Вашингтоні для обговорення деталей Плану перемоги з союзниками.

Головні тези:

  • Зеленський зазначив, що провів нараду з прем'єром щодо роботи протягом майбутніх тижнів та комунікації з партнерами.
  • Президент повідомив про обстріли РФ, в результаті яких було застосовано близько 20 ракет та понад 800 авіабомб.
  • Зеленський закликав до єдності партнерів та діалогу для зупинення щоденного повітряного терору Росії.

План перемоги України продовжують обговорювати

Глава держави офіційно підтвердив, що мав розмову з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

Вони встигли обговорити поточну ситуацію на полі бою.

Покровський напрямок, Курахівський, Лиманський. Головком разом з іншими військовими, із представниками Міністерства оборони наступного тижня працюватимуть з нашими партнерами щодо деталей Плану перемоги — військових пунктів Плану та стратегічних безпекових. Я відправив наших представників у Вашингтон — начальника Генштабу Баргилевича та віцепремʼєр-міністра Стефанішину.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Окрім того, наголошується, що 6 жовтня український лідер провів нараду з прем'єром Денисом Шмигалем щодо роботи протягом наступних тижнів і комунікації з партнерами.

Зеленський розповів про російський терор протягом останнього тижня

Як повідомив президент, що армія РФ застосувала проти України близько 20 ракет, понад 800 керованих авіабомб і майже 400 ударних БпЛА.

Минулої ночі сили ППО знищили понад 50 "Шахедів" у Миколаївській, Одеській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій, Житомирській та Харківській областях.

Глава держави вкотре звернув увагу на те, що щоденний повітряний терор росіян можна зупинити.

Для цього потрібна єдність партнерів і далекобійність. Це допоможе щодня берегти життя українців. На наступному тижні у межах "Рамштайну" продовжимо працювати над цим з партнерами, — додав Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?