Зеленський відреагував на заяву Трампа про "завершення війни за 24 години" — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відреагував на заяву Трампа про "завершення війни за 24 години" — відео

Володимир Зеленський
Джерело:  BBC

Володимир Зеленський прокоментував заяву колишнього президента США Дональда Трампа завершити війну в Україні за "24 години". На його думку, платити за це довелося б Україні.

Головні тези:

  • Президент України наголосив на тому, що завершення конфлікту за такий короткий період може мати серйозні наслідки для України.
  • За словами Зеленського, завершення війни за 24 години може призвести до здачі українських територій та зняття санкцій проти Росії.
  • Розмова Зеленського та Трампа відбудеться в контексті стурбованості Європейського Союзу щодо політики Трампа у відношенні війни Росії проти України.

Завершення війни “за 24 години” означатиме здачу українських територій

Про це Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю BBC.

Усі будуть щасливі, якщо одна особа у світі, неважливо — Дональд Трамп чи хтось інший, нехай Дональд Трамп, змогла б зупинити війну за 24 години. Але питання у тому, якою ціною і хто її платитиме.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

На його переконання, розплачуватися за це довелося б Україні.

Я не маю на увазі, що його (Трампа, — ред.) ідея у тому, щоб змусити нас платити. Але якщо він хоче зробити це протягом 24 годин, простий спосіб — це змусити нас заплатити — наголосив він.

За словами президента, він розуміє, що це означає — зупинити бої, віддати території та забути про санкції.

Це означатиме просто зупинитися — і віддати (території — ред.), і забути. Санкції знімуть, Путін отримає землю, зробить із цього перемогу для свого суспільства. Ми ніколи на це не підемо і немає нікого у світі, хто може підштовхнути нас до цього, — резюмував Зеленський.

Зеленський і Трамп проведуть телефонні переговори — відома причина

Український президент Володимир Зеленський та ексочільник США Дональд Трамп запланували першу телефонну розмову після того, як Трамп залишив Білий дім.

19 липня запланована телефонна розмова кандидата у президенти США Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського.

Зазначимо, що Трамп та Зеленський проведуть першу телефонну розмову з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Телефонна розмова відбудеться на тлі стурбованості ЄС щодо політики Дональда Трампа в питаннях війни Росії проти України, та можливої перемоги кандидата на виборах у США.

Одне з джерел попередило, що графіки часто змінюються. Протягом деякого періоду точилися дискусії щодо відповідного часу для телефонної розмови між кандидатом від Республіканської партії та президентом України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?