Зеленський відреагував на жорстку вимогу спікера Палати представників США
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відреагував на жорстку вимогу спікера Палати представників США

Зеленський
Джерело:  Fox News

Глава держави Володимир Зеленський не буде навіть розглядати питання відкликання посла України у США Оксани Маркарової на вимогу спікера Палати представників Майка Джонсона.

Головні тези:

  • Зеленський заявив, що буде обговорювати цю ситуацію лише зі спікером свого парламенту, а не з Джонсоном.
  • Джонсон вважає візит до Пенсільванії передвиборним заходом на користь Камали Харріс та втручанням у виборчий процес в США.
  • Оксана Маркарова поки не коментувала цю скандальну ситуацію.

Що відомо про новий конфлікт між Джонсоном та Зеленським

Що важливо розуміти, спікер Джонсон звернувся до президента України з вимогою звільнити Маркарову.

Все це сталося через організований нею візит Зеленського до Пенсільванії, де його супроводжували лише представники демократів.

Журналісти поцікавилися в українського лідера, чи планує він відкликати Маркарову після цього інциденту.

За словами Володимира Зеленського, він буде обговорювати цю ситуацію лише зі спікером свого парламенту, як того вимагає Конституція, а аж ніяк не з Джонсоном.

Я президент України і я можу обговорювати наших послів лише зі спікером моєї країни. Такою є Конституція. Я не можу обговорювати це зі спікером Джонсоном, з усією повагою.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Що відомо про вимоги Джонсона

Спікер Палати представників Майк Джонсон вимагає від Зеленського звільнити посла України у Вашингтоні Оксану Маркарову через організований нею візит до Пенсільванії.

За словами Джонсона, він розцінює це як передвиборний захід на підтримку Камали Харріс та втручання у американські вибори.

Оксана Маркарова продемонструвала, що їй не можна довіряти, щоб вона чесно та ефективно служила дипломатом у цій країні. Президент Зеленський повинен негайно її усунути, — обурився політик.

Маркарова поки жодним чином не коментувала цей скандал. Вона лише прокоментувала візит Зеленського в США.

Як і планували, Президент Володимир Зеленський завершив насичений візит до США у Нью-Йорку, де він зустрівся із 45-м Президентом США Дональдом Трампом, якому представив План перемоги та обговорив багато питань, — написала вона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?