Зеленський виключив ймовірність поступок Росії для завершення війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський виключив ймовірність поступок Росії для завершення війни

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський в рамках візиту до Франції виступив перед Національними зборами Франції і виключив ймовірність жодних територіальних поступок Росії. 

Головні тези:

  • Зеленський виключив можливість територіальних поступок Росії, наголошуючи на недопустимості програшу у війні з Росією.
  • Президент впевнено стверджує, що Україна здобуде перемогу у війні, розпочатій Росією, і закликає до єднання та сміливих дій.
  • Зеленський попередив ЄС про реальну загрозу з боку Росії, наголошуючи, що можливими жертвами агресії можуть стати інші країни Європи.
  • Президент розкрив небезпеку російського режиму та його агресивні дії до різних країн, висловивши впевненість у важливості єднання та боротьби із загрозою.
  • Зеленський закликав до сміливості та підтримки союзників у боротьбі проти російської агресії, підкреслюючи важливість єдності та відсутності місця для зла в світі.

Зеленський виключає ймовірність територіальних поступок Росії

Чи може Путін виграти війну? Ні, бо ми з вами не маємо права програти. Чи може ця війна згаснути на лініях, які є зараз? Ні, бо жодних ліній для зла не існує, що 80 років тому, що зараз. А якщо хтось сам спробує намалювати тимчасові лінії, це дасть лише паузу перед новою війною...Гітлер долав лінію за лінією, так само це робить сьогодні Путін, - наголосив президент.

Глава держави висловив впевненість, що Україна здобуде перемогу у розв’язаній Росією злочинній війні.

Чи можемо ми виграти цю битву? Безперечно так. Ми можемо. Україна, Україна, а, отже, Європа. Європа, а, отже, Франція. Я впевнений у цьому, так само як Франція. Франція вірила у свободу, коли ще День Д ще не відбувся, але той день висадки, як і день європейської перемоги був неминучий, - підкреслив Зеленський.

Зеленський попередив ЄС про реальну загрозу нападу з боку Росії

За словами президента, наступними жертвами російської агресії можуть стати країни Балтії, Польща або Балкани.

Європу знову намагаються перекроїти силою і розказують, що ті чи інші народи нібито "не заслуговують" на самостійне існування. Все це сьогодні направлено проти України, але для того і так, щоб завтра бути спрямованими проти інших, - підкреслив глава держави.

Зеленський вкотре наголосив, що у разі успіху кремлівський диктатор Володимир Путін не зупиниться на Україні.

Цей російський режим не визнає меж, йому недостатньо навіть Європи, він вже руйнував Сирію та хаотизує Сахель, він інвестує в терор і підважує життя там, куди може дотягнутися, там, де не зустрічає супротив, - зазначає президент.

Глава держави зазначив, що погрози Кремля на адресу керівництва Франції через ймовірну відправку французьких військових інструкторів до України є черговим аргументом на користь сміливих дій партнерів.

Коли з Російської Федерації прозвучали прям погрози Франції, це стало лише ще одним аргументом на користь нашої сміливості, на користь того, що жодне зло у світі не мало наглості протиставляти себе Франції та проголошувати французів "військовими цілями, - наголосив Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?