Зеленський закликав партнерів України пришвидшити постачання оголошеної військової допомоги
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський закликав партнерів України пришвидшити постачання оголошеної військової допомоги

Володимир Зеленський
Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 18 серпня закликав міжнародних партнерів пришвидшити логістику оголошених пакетів військової допомоги.

Головні тези:

  • Зеленський закликав міжнародних партнерів прискорити постачання військової допомоги для України та поліпшити логістику.
  • Президент наголосив на важливості дозволу західних партнерів на використання зброї, щоб послабити позиції російських військ та завершити війну.
  • Україна продовжує дипломатичні переговори з партнерами для отримання необхідної зброї та досягнення справедливого миру на сході країни.
  • За словами Зеленського, український народ проявляє ефективність та відданість у захисті своєї незалежності.

Зеленський звернувся до країн-партнерів України

Зеленський поділився новинами з фронту.

Щойно доповідав головком Сирський. І щодо ситуації на сході України, і щодо операції в Курській області, і щодо "обмінного фонду", щодо комплектації наших бригад — комплектації наших резервів: це і снаряди, і зброя. По всіх напрямках наші хлопці — ви молодці.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Але, за його словами, щодо постачання від партнерів потрібне пришвидшення.

Ми дуже просимо. У війни немає відпусток. Потрібні рішення, потрібна вчасна логістика оголошених пакетів. Особливо я звертаюсь зараз до Сполучених Штатів, до Великої Британії, до Франції.

Зеленський звернувся з закликом до західних партнерів

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 17 серпня закликав українських партнерів зняти обмеження на використання зброї, наголосивши на важливості прийняття цього рішення.

Президент наголосив, що питання дозволу бити отриманою Україною західною зброєю є ключовим для послаблення позицій російських військ та прискорення завершення війни.

Далекобійність для наших сил — це відповідь на всі найбільш важливі, на всі найбільш стратегічні питання цієї війни.

За його словами, відсутність дозволу з боку західних партнерів на використання їхньої зброї на території Росії наразі компенсує сміливість та стійкість наших воїнів.

І ми змогли б надійно позбавити окупанта будь-якої можливості просуватись, сіяти руїни, якби наша далекобійність була достатньою.

Зеленський також висловив подяку Британії за надану допомогу, але зауважив, що ситуація з постачанням зброї дещо сповільнилася. Він заявив, що Україна продовжить вести дипломатичні переговори з партнерами, щоб отримати необхідну зброю та досягти справедливого миру.

Бо далекобійність для нас дійсно принципова річ. І весь світ бачить, якими ефективними є українці — увесь наш народ, — коли захищають свою незалежність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?