Зеленський заперечив втрату Україною цілого покоління через війну
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський заперечив втрату Україною цілого покоління через війну

Володимир Зеленський
Джерело:  УНІАН

За словами президента Володимира Зеленського, розв'язана Росією злочинна війна не зможе позбавити Україну цілого покоління людей. 

Головні тези:

  • Зеленський впевнено стверджує, що Україна не втратить ціле покоління через війну з Росією.
  • Президент акцентує на необхідності забезпечення безпеки та підтримки української молоді.
  • Уряд планує запровадження державних програм з метою підтримки молоді, зокрема зменшення внесків для молодих українців на житло та гранти на малі бізнеси.
  • Очікується реалізація програми підтримки абітурієнтів та інших освітніх ініціатив від уряду для молоді України.
  • Зеленський закликає забезпечувати українців, особливо молоде покоління, більшою впевненістю у житті незалежно від складних обставин.

Зеленський заперечує втрату цілого покоління українців через війну

Від імені нашої держави я можу пообіцяти, мені здається, найголовніше: Україна попри жорсткі обставини війни не матиме втраченого через війну покоління. Ми завершимо цю війну так як потрібно нашій Україні, нашій державі, нашим людям, і повернемо безпеку державі, нашій українській молоді, - підкреслив глава держави у рамках виступу на Українському молодіжному форумі "Вільні мріяти".

Глава держави запевнив у забезпеченні важливих і фундаментальних потреб українців.

Наші прекрасні чудові покоління і вже ваші діти завжди матимуть в Україні, як реалізувати свої таланти, відчути себе потрібними передусім Україні, як забезпечити сім'ю, як дати освіту дітям, - переконує президент.

Зеленський обіцяє потужну підтримку українській молоді
Володимир Зеленський

Зеленський зазначив, що очікує від уряду максимальної уваги до усіх економічних ініціатив, які здатні реально підтримати державу.

Також я прошу пропонувати такі речі, щоб українці і українки, особливо наші молоді покоління відчували більше впевненості у житті. При цьому вже зараз, хоч і війна, ця трагедія, ще триває. Але це важливо впроваджувати саме зараз, - наголошує президент.

Які державні програми вже працюють у рамках підтримки молоді в Україні

Зеленський підкреслив, що вже існують державні програми, які дозволять активніше працювати в інтересах молодого покоління українців.

Перше: в існуючій державній програмі єОселя буде передбачено для молодих українців і українок віком до 25 років зменшення першого внеску до 10% і вже восени має запрацювати відповідна програма. Це дійсно хороша іпотечна програма. В ній передбачено 3% річних для військових, лікарів, вчителів, правоохоронців і 7% річних для інших категорій, - зазначив глава держави.

Разом з тим, для українців віком до 25 років запрацює нова програма грантів на власну справу.

Це створення або розвиток свого власного малого бізнесу, і ми починаємо з гранту у 150 тис гривень на перші проєкти, - пояснює Зеленський.

По-третє, за його словами, йдеться про освіту та освітні гранти.

З вересня запрацює програма підтримки абітурієнтів. Ми поступово, з урядом, будемо збільшувати наповненість коштами цієї та інших відповідних програм підтримки нашої української молоді, - пообіцяв Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?