Зеленський звернувся до військовозобов'язаних українців за кордоном
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський звернувся до військовозобов'язаних українців за кордоном

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

На переконання президента Володимира Зеленського, військовозабов'язані українські чоловіки повинні повернутись до власної країни і працювати на захист її від російської агресії. 

Чому українські чоловіки повинні повернутись і захищати країну

За словами Зеленського, повернення українських чоловіків із інших країн додому в умовах триваючої масштабної агресії РФ - питання закону та справедливості.

Якщо ти мобілізаційного віку, згідно з українським законом, ти маєш бути в Україні. Це і факт. І далі ти воюватимеш чи не воюватимеш. Ти працюватимеш, - підкреслив президент.

Він зазначив, що на виплату зарплати одному військовому йде сума податків 6-8 людей.

Президент підкреслив, що фінансова допомога західних партнерів не розрахована на такі витрати.

Ти можеш працювати і не бути на фронті, це залежить від ситуації. Але ти маєш сплачувати податки. Загалом це справедливо сплачувати податок. Але під час війни це питання стоїть дуже гостро. Це питання - справедливість, - зазначив глава держави.

Зеленський визнав, що Україні завжди не вистачатиме людей для захисту у розв’язаній Росією злочинній війні.

Ми боремося проти РФ, яка не вважає людей. І вона може мобілізувати своїх людей, тому що вона мобілізує трупи . Розумієте, вони знають, що мобілізують трупи. Вони мобілізують м'ясо. Їм все одно: повернеться ця людина чи ні. А нам не все одно, - пояснює Зеленський.

Він також зазначив, що питання полягає не у тому, що Україна вчетверо менша за РФ за кількістю населення.

Президент підкреслив, що Україна ніколи б не кидала власних людей під танки навіть за умови такої ж кількості населення як і у РФ.

Ми боремося за права людей. Який сенс боротися за права людини, якщо ти не поважаєш ці права? Це просто безглуздо, маячня. І тому завжди не вистачатиме проти цієї держави, яка тримає людей як рабів і кидає їх під танки, - наголосив Зеленський.

Зеленський про ймовірне президентство Трампа у США

На думку Володимира Зеленського, підтримка України з боку США буде зберігатись навіть у разі президентства Дональда Трампа, який виступає за припинення допомоги.

І Україна буде працювати в партнерстві з президентом, якого оберуть Сполучені Штати Америки. Безумовно деякі голоси, радикальні голоси від республіканської частини звучать і вони напружують українське суспільство. Іноді ми здивовані, а іноді суспільство просто боїться. Деякі ризиковані гасла - це частина політики виборів США, я це розумію, - зазначає український лідер.

Він також зазначив, що подібні передвиборчі тези впливають на сприйняття українцями США.

Це так боляче під час війни. Знаєте, все болючіше. І кожне слово воно ранить, а іноді воно вбиває. Тому що ти все сприймаєш як в час війни.... Тому деякі радикальні голоси напружують, вони лякають суспільство. І тому я б дуже хотів, щоби це була просто думка поодиноких голосів, а не значної частини республіканців, - підкреслив глава держави.

За його словами, під час візиту до США у вересні минулого року та зустрічей із американськими конгресменами він не від кого не почув заяв про припинення або зменшення підтримки.

І коли іде виборчий процес, на жаль, я чую такі голоси. І тому ми готові працювати з усіма, але я хочу вам відверто сказати, що ми поважаємо американський народ. І я думаю, що одна людина не може змінити весь народ, - зазначив Зеленський.

При цьому Зеленський відреагував на заяву Трампа стосовно можливості швидкого завершення розв’язаної РФ війни проти України у разі повторного обрання президентом, порадивши йому спочатку думати, перш ніж говорити.

При цьому Трамп також пообіцяв у разі власного президенства надати Україні більше зброї, якщо Кремль продовжить злочинну агресію, або забрати вже надану у разі продовження бойових дій з боку України.

Зеленський також поставив питання, що у разі відмови України від пропозиції Трампа і припинення військової підтримки з боку США він буде робити, коли кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін спрямує агресію проти країн-членів НАТО.

Тобто він вирішив, що якщо не заморожувати конфлікт, якщо дозволити Путіну зайти повністю в Україну, то тоді він зупиниться. Цього не буде. Путін не зупиниться, - попередив президент.

Таким чином, за словами Зеленського, у разі програшу України Європа втратить найбільшу та найпотужнішу армію континенту.

І тому, я скажу так, мені батько так завжди казав: "Спочатку подумай - потім говори, - наголосив глава держави.

Зеленський про постачання КНДР ракет до РФ

Глава держави назвав поставки ракет з Північної Кореї до Росії для їхнього застосування у злочинній війні проти України перетином червоних ліній.

Зеленський підкреслив, що країна-агресорка вже отримала від КНДР 1 млн артилерійських боєприпасів.

Але це був перший крок. Це про війну. Артилерія - це про війну на полі бою. Але є другий крок. Це вже "червоні лінії". Тому що це ракети. У нас була північнокорейська ракета, яка летіла на цивільних людей. І цивільні люди загинули. Це було не на полі бою, не на фронті. Це було скеровано проти цивільних, - наголосив Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?