"Зливала" локації Сил оборони у Харкові. СБУ затримала інформаторку РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

"Зливала" локації Сил оборони у Харкові. СБУ затримала інформаторку РФ

СБУ
СБУ

Служба безпеки України арештувала ворожу інформаторку, яка розвідувала локації Сил оборони у Харкові та передавала цю інформацію російським спецслужбам.

Головні тези:

  • Служба безпеки України затримала ворожу інформаторку, яка розвідувала та передавала локації Сил оборони у Харкові.
  • Жінка викладала ідентифіковану інформацію в Телеграм-каналі, який використовували російські спецслужби для збирання розвідданих про дислокацію українських підрозділів.
  • Зловмисниці загрожує до 8 років позбавлення волі за несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України.

СБУ затримала інформаторку Росії в Харкові

Служба безпеки затримала у Харкові ще одну ворожу поплічницю, яка діяла в інтересах держави-агресора. Зловмисниця «зливала» в один із Телеграм-каналів локації Сил оборони.

Насамперед мова йде про місця зосередження та маршрути руху українських захисників, а також місця їх тимчасового перебування.

Як встановило розслідування, фігуранткою є 44-річна місцева жителька, яка працює у сфері громадського транспорту.

Під час виконання службових обов'язків жінка приховано фіксувала час та місця, де перебували військовослужбовці окремих підрозділів Збройних Сил України.

У режимі онлайн вона готувала текстові повідомлення із зазначенням локацій Сил оборони.

Потім зловмисниця публікувала закриті відомості у Телеграм-каналі, який російські спецслужби використовували для збирання розвідданих про дислокацію підрозділів ЗСУ.

Співробітники Служби безпеки задокументували підривну діяльність фігурантки і затримали її у власному помешканні. У затриманої вилучено мобільний телефон із доказами злочинів.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості). Зловмисниця перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

У Харкові затримали ворожу агентку

У СБУ зазначають, що жінка у вільний від роботи час допомагала росіянам поцілити у пункти базування Сил оборони в Харкові.

Вона отримувала від окупантів геолокації потенційних цілей, а потім проводила там дорозвідку.

Коли перебувала біля об’єкта, вона приховано спостерігала за ним, щоб встановити там орієнтовну кількість особового складу та військової техніки.

Отриману інформацію вона передавала своєму російському куратору у вигляді текстових повідомлень із позначенням координат на Google-картах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?