ЗМІ дізналися, коли Україна зможе отримати перші F-16
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ дізналися, коли Україна зможе отримати перші F-16

літак
Джерело:  Foreign Policy

Україна зможе отримати перші винищувачі F-16 влітку 2024 року. Ймовірно, йдеться про червень.

Що відомо про терміни отримання перших F-16

Як повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас, перші винищувачі F-16 опиняться в українському небі орієнтовно у червні 2024 року.

Я думаю, що в червні ми побачимо їх в Україні, - цитує видання міністра оборони Литви Арвідаса Анусаускаса.

Ці терміни також підтвердив інший європейський чиновник, який перебував у Мюнхені.

Українська влада розраховує, що до кінця фінансового року у США (вересня) навчання на винищувачах пройдуть 12 пілотів, - зазначають автори.

Раніше орієнтовними термінами передачі винищувачів Україні називали перший квартал 2024 року.

Що відомо про надання F-16 для України

Раніше союзники України заявили про створення авіаційної коаліції для передачі нашій державі сучасних винищувачів F-16. Коаліцію очолили Нідерланди й Данія.

Нещодавно офіційно стало відомо, що перша група українських пілотів завершила базову програму навчання у Британії та розпочала тренування на винищувачах F-16 у Данії.

Наприкінці грудня прем'єр Нідерландів Марк Рютте розповів, що уряд країни прийняв рішення щодо підготовки перших 18 винищувачів F-16 до передачі Україні.

Також Рютте заявив, що процес передачі винищувачів йде за графіком. Він наголосив, що Україна отримає щонайменше 24 літаки, можливо, більше, але не менше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?