ЗМІ дізналися про нове неочікуване рішення КНДР щодо Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ дізналися про нове неочікуване рішення КНДР щодо Росії

армія КНДР

Режим Кім Чен Ина відправив у Росію у не лише сухопутні війська, а також власних пілотів, які можуть керувати ворожими військовими літаками.

Головні тези:

  • Південна Корея може відреагувати на цю ситуацію постачанням зброї для України.
  • Проаналізовані можливі наслідки для військової ситуації в регіоні та геополітичних відносин.

КНДР поглиблює співпрацю з Росією

За словами інсайдерів журналістів в уряді Південної Кореї, у вересні Північна Корея відправила пілотів-винищувачів до Владивостока на Далекому Сході Росії.

Що важливо розуміти, все це відбувалося напередодні першого розгортання північнокорейських сухопутних військ 8 жовтня.

Редакція видання припускає, що це може бути пов'язано з тренуваннями на російських бойових літаках, що постачаються до Північної Кореї.

Але не виключено, що Росія, яка постраждала від нестачі пілотів під час російсько-української війни, звернулася за допомогою до Північної Кореї, — пишуть журналісти.

Окрім того, наголошується, що саме країна-агресорка РФ стане першим місцем дислокації бойових пілотів Північної Кореї за кордоном з часів війни у В'єтнамі.

Пілоти з КНДР також діяли в Сирії та Єгипті під час війни Судного дня 1973 року. Поки влада Північної Кореї не коментувала цю інформацію.

КНДР фактично вступила у війну РФ проти України

Нещодавно стало відомо, що Північна Корея відправила до Росії тисячі своїх військових, а також представників елітного підрозділу.

Згідно з даними начальника ГУР Кирила Буданова, йдеться про близько 11 тисяч вояк.

Іноземні аналітики вважають їх "бойовими рабами", оскільки вони виховувалися в інформаційному вакуумі без будь-якого зовнішнього впливу.

На тлі останніх рішень КНДР Південна Корея може вперше відправити Україні наступальну зброю. До цього країна надавала Києву лише економічну та гуманітарну допомогу, а експорт зброї країнам, що воюють, Республіка Корея не здійснює.

Окрім того, офіційний Сеул пообіцяв вжити "поетапних заходів" проти Північної Кореї та Росії через поглиблення їхньої військової співпраці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?