ЗМІ розкрили подробиці військової допомоги Україні від Австралії
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ розкрили подробиці військової допомоги Україні від Австралії

Австралійські військові
Джерело:  online.ua

Україна має отримати від Австралії у рамках пакету військової допомоги ПЗРК RBS 70 NG, здатні вражати цілі на відстані до 9 км. 

Що відомо про новий пакет допомоги Україні від Австралії

За інформацією журналістів видання Defence Industry Europe, про підготовку пакета військової допомоги Україні нещодавно оголосив глава Міноборони Австралії Річард Марлес в рамках візиту до Львова.

Зазначається, що до пакета військової допомоги увійдуть ПЗРК RBS 70 NG на загальну суму близько 50 млн доларів.

Подробиці про кількість пускових установок і боєприпасів RBS 70 NG, які буде поставлено, а також про те, чи буде надано додаткові предмети, як-от радари ППО Giraffe AMB від шведської компанії Saab, поки не розголошуються, — йдеться у матеріалі видання.

Пакет допомоги також включає 32,5 мільйона доларів на закупівлю дронів у рамках коаліції дронів, яку очолюють Латвія і Британія.

Також гроші виділять на додаткове обладнання для солдатів, таке як шоломи, черевики, генератори та жорсткі надувні човни.

Що відомо про ПЗРК RBS 70 NG

Розробником цих ПЗРК є шведська компанія Saab.

RBS 70 NG є модернізованим варіантом системи ППО RBS 70.

Ці комплекси здатні вражати цілі на відстані до 9 км, включаючи дрони, вертольоти і літаки за допомогою ракет із лазерним наведенням.

RBS 70 NG має максимальну дальність дії від 8 до 9 км і може досягати висоти до 5 тис метрів, маючи такі удосконалення, як поліпшена система наведення, інтеграція з тепловізійною камерою, автоматичне відстеження цілей і спрощене навчання операторів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?