Знищення ЗСУ підводного човну у Криму є великою невдачею для РФ — аналітики
Категорія
Україна
Дата публікації

Знищення ЗСУ підводного човну у Криму є великою невдачею для РФ — аналітики

Знищення ЗСУ підводного човну у Криму є великою невдачею для РФ — аналітики
Джерело:  CNN

За словами військового аналітика CNN Седріка Лейтона, виведення з ладу подібних носіїв боєприпасів є важливою частиною військової стратегії України та значною невдачею для РФ.

Головні тези:

  • Знищення підводного човна РФ у Криму є значною невдачею для Росії й важливою стратегічною перемогою для України.
  • Підводний човен РФ “Ростов-на-Дону” був здатний нести крилаті ракети “Калібр”, які використовувалися для атак на інфраструктуру України.
  • Внаслідок української ракетної атаки підводний човен “Ростов-на-Дону” зазнав суттєвих ушкоджень та затонув.
  • Знищення підводного човна “Ростов-на-Дону” є серйозним ударом по обороноздатності російського флоту та розвідці у Чорному морі.

В чому важливість знищення ЗСУ підводного човна РФ "Ростов-на-Дону"

У виданні зазначили, що введений в експлуатацію у 2014 році "Ростов-на-Дону" — це 73,8-метровий підводний човен класу "Кіло II" з екіпажем з 52 осіб.

Завдяки водотоннажності 3100 тонн дизель-електричне судно може нести крилаті ракети "Калібр".

За словами військового аналітика CNN Седріка Лейтона, виведення з ладу носіїв цих боєприпасів є важливою частиною військової стратегії України, адже РФ використовує "калібри" для атак на її інфраструктуру.

Збити цей підводний човен — це велика, велика справа, — наголосив Лейтон.

Ракетні війська ЗСУ знищили підводний човен "Ростов-на-Дону" РФ

Так, за підтвердженою інформацією Генштабу ЗСУ, 2 серпня підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-Морських Сил Збройних Сил України суттєво пошкоджено 4 пускові установки ЗРК "Тріумф".

Також в порту Севастополя успішно уражено підводний човен чорноморського флоту РФ "Ростов-на-Дону".

У результаті влучання човен затонув на місці.

Підводний човен Б-237 "Ростов-на-Дону" (за класифікацією НАТО — клас Kilo) є одним з чотирьох підводних човнів класу "Kilo", здатних застосовувати ракети "Калібр".«Ростов-на-Дону" був введений в експлуатацію 26 грудня 2014 року.

13 вересня 2023 року внаслідок української ракетної атаки судно зазнало суттєвих ушкоджень. Надалі здійснювався його ремонт та відбувалися випробування в акваторії Севастопольської гавані. Вартість підводного човна оцінюється у 300 млн дол.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?