Жодне місто України не підготовлене для комфортного життя інвалідів — Азовець “Буйвол”
Категорія
Україна
Дата публікації

Жодне місто України не підготовлене для комфортного життя інвалідів — Азовець “Буйвол”

Анатолій "Буйвол"
Джерело:  online.ua

Старший сержант 12-ї бригади спеціального призначення Національної гвардії України “Азов” із позивним “Буйвол” в інтерв'ю Online.UA без прикрас описав реалії життя людей з інвалідністю на тлі війни.

Головні тези:

  • “Буйвол” хоче, аби держава нарешті звернула увагу на проблеми, з якими стикаються люди з інвалідністю, та почала їх вирішувати.
  • Старший сержант знає, що його чекає щасливе майбутнє у колі сім'ї, яку він зможе захистити та забезпечити усім необхідним.
  • “Буйвол” — уособлення справжнього воїна, а також яскравий приклад незламності та сили характеру.

Держава повинна подбати про людей з інвалідністю

Попри те, що “Буйвол” втратив ногу під час боїв за Маріуполь, він чітко усвідомлює, що має ще багато сил, щоб прожити щасливе й повноцінне життя.

Саме тому, він ніколи не звертає увагу на погляди сторонніх та їхню реакцію.

Відвернувся від мене — значить, у тебе немає духу, щоб подивитися на мене. Значить, у тебе немає духу, щоб глянути мені у вічі. А якщо ти відчуваєш до мене жалість, то скажи мені про це. Вийдімо сам на сам. Я не втратив багато. Я впораюся зі всім. Де не витягують ноги, там витягнуть руки. Щодо людей, які їздять на інвалідних візках, звичайно, у нас практично жодне місто України не підготовлене.

“Буйвол”

“Буйвол”

Старший сержант бригади НГУ “Азов”

Воїн також зазначає, що в жодному українському метро він не побачив ліфтів, тому не розуміє, як людям на інвалідному візку вдається там спуститися.

Окремою серйозною проблемою також залишаються магазини. У більшість з них людині на візку вкрай важко потрапити.

У нас для інвалідів, особливо якщо ти втратив дві кінцівки, це дуже складно. Я певний час займався кікбоксингом. Мені відірвало ногу, але це не означає, що я повинен сидіти вдома і плакати. Я розумію, що якщо я буду плакати, це не нагодує мою маму.

“Буйвол” готується до щасливого життя у колі сім’ї

За словами старшого сержанта, рано чи пізно у нього з'явиться дівчина, дружина, дитина.

А це означає, що потрібно завжди залишатися справжнім захисником, який зуміє постояти за найрідніших.

Якщо потрібно буде, я дам відсіч. А перед своєю жінкою не хотілося б впасти обличчям у багнюку і отримати в обличчя. Якщо вже і отримувати, то хоча б гідно. У мене є бажання рухатися далі, заробляти гроші, годувати свою сім'ю. Допомагати матері.

“Буйвол”

“Буйвол”

Старший сержант бригади НГУ “Азов”

Однак, після повернення з війни до буденного життя, звільнення зі служби, “Буйвол” відчув, що сумує за своїм піхотним минулим.

Що цікаво, це помітила навіть мати захисника. Вона звернулася до свого сина з вкрай неочікуваною пропозицією.

Моя мати сказала, що після того, що вона пережила, що я міг померти, вона зателефонувала і сказала: “Може, повернешся в армію?”. Я кажу: “Оце поворот”. Вона відповідає: “Я бачу, що ти морально просів. Все для тебе. Якщо тобі там буде легше, краще, то…”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?