ЗСУ 87 разів вступали у бій з армією РФ від початку доби
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ 87 разів вступали у бій з армією РФ від початку доби

Генштаб ЗСУ
Військовий ЗСУ

За інформацією Генштабу, від початку доби на фронті в Україні відбулось 87 боєзіткнень між українськими військовими і окупаційною армією РФ. 

Головні тези:

  • Українські військові відбили близько 80 атак окупантів від початку доби на різних напрямках на сході України.
  • На Харківщині російські окупанти атакували позиції ЗСУ 6 разів, на Донеччині - 9 атак, у напрямку Краматорська - 3 штурми.
  • У Запорізькій області та Херсонській області також відбувалися бої з окупантами, ЗСУ відбили декілька атак.
  • Ворожих атак було найбільше у напрямку Покровська, де російські окупанти пробували атакувати українські оборонні позиції 34 рази.
  • Ситуація на сході України залишається напруженою, але ЗСУ продовжують ефективно відстоювати свої позиції.

Що відомо про ситуацію на східному фронті

Зазначається, що на Харківщині російські окупанти 6 разів атакували позиції ЗСУ в районах Липців та Вовчанська. У Вовчанську наразі ще тривають 2 бої.

5 ворожих атак українські військові відбили в районі Куп’янська, поблизу населених пунктів Петропавлівка Лозова і Новоосинове. Наразі триває ще один бій.

У напрямку Лимана на Донеччині ЗСУ відбили 9 атак російських окупантів в районах Макіївки, Новосадового, Греківки, та Діброви.

У напрямку Сіверська ворог проводив атаки поблизу Верхньокам’янського, Виїмки та Переїзного. ЗСУ відбили 4 спроби атак російських окупантів.

У напрямку Краматорська зафіксовано три штурми злочинної армії РФ поблизу Іванівського та Кліщіївки.

У напрямку Торецька кількість ворожих атак від початку доби вже склала 14. Окупанти проводили атаки біля Нью-Йорка, Неліпівки, Торецька та Залізного. Українськими військовими вже було відбито 13 ворожих спроб просування.

Найбільшу кількість ворожих атак зафіксовано у напрямку Покровська. 34 рази російські окупанти пробували вибити українських військових з оборонних позицій в районах Воздвиженки, Михайлівки, Калинівки, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Скучного та атакували у бік Зеленого Поля.

ЗСУ відбили вже 24 ворожі атаки. Ще 10 боїв тривають.

У напрямку Курахового російські окупанти 7 разів безуспішно намагались просунутись поблизу Костянтинівки, Красногорівки та Карлівки.

Що відбувається на південному фронті

У Запорізькій області зазнали ударів КАБами Новояковлівка та Новопавлівка, некерованими авіаракетами - Новоандріївка та Лобкове.

При цьому ворожі підрозділи намагались просунутись в напрямку Новоданилівки, безуспішно.

На Лівобережжі Херсонської області ЗСУ відбили 2 атаки російських окупантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?