ЗСУ ліквідували понад 1100 військових РФ протягом доби
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ ліквідували понад 1100 військових РФ протягом доби

Генштаб ЗСУ
ЗСУ

Втрати Росії у війні проти України за добу з 15 на 16 липня становлять 1110 окупантів, 13 танків та 44 артилерійських системи.

Головні тези:

  • Загальні бойові втрати РФ з початку повномасштабного вторгнення орієнтовно складають понад 561 тис осіб та значну кількість техніки.
  • Інтенсивні бойові зіткнення та удари по позиціях противника відбулися на різних напрямках фронту, включно з Харківським, Курахівським, Торецьким.
  • Українські сили оборони успішно відбивають атаки окупантів, стримуючи їхні спроби прориву на різних ділянках фронту.

Що відомо про втрати РФ у війні проти України

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.07.24 орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 561 400 (+1110) осіб,

  • танків — 8227 (+13) од,

  • бойових броньованих машин — 15 862 (+36) од,

  • артилерійських систем — 15 368 (+44) од,

  • РСЗВ — 1119 (+0) од,

  • засобів ППО — 892 (+0) од,

  • літаків — 361 (+0) од,

  • гелікоптерів — 326 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 12 193 (+45),

  • крилатих ракет — 2398 (+0),

  • кораблів /катерів — 28 (+0) од,

  • підводних човнів — 1 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн — 20 680 (+57) од,

  • спеціальної техніки — 2577 (+8)

Яка ситуація на фронті станом на 15 — 16 липня

Протягом минулої доби відбулось 119 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, за минулу добу ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах один ракетний удар однією ракетою, 131 авіаційний удар, при цьому скинувши 135 керованих авіаційних бомб, задіяв для ураження 909 дронів-камікадзе, здійснив 4323 обстріли, з них 139 — із реактивних систем залпового вогню.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони нанесли ураження по 11 районам зосередження особового складу, пункту управління, двом засобам ППО, РЛС та станції РЕБ противника.

На Харківському напрямку загалом відбулося 18 бойових зіткнень. Бої точилися біля Вовчанська і Глибокого. Ворог активно задіював для підтримки штурмових дій  авіацію.

На Куп’янському напрямку кількість атак вчора склала п’ять. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.

На Лиманському напрямку наші війська відбили вісім атак окупантів в районах населених пунктів Невського Луганської та Тернів Донецької областей.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито сім штурмових дій поблизу Білогорівки Луганської області, Роздолівки, Верхньокам’янського та Спірного Донецької області.

На Краматорському напрямку Сили оборони зупинили шість спроб противника прорвати оборону в районах Григорівки та Часового Яру Донецької області.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 14 атак. Концентрував свої зусилля у бік Нью-Йорку та Північного.

На Покровському напрямку нашими захисниками відбито 31 штурмову дію в районах населених пунктів Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес та Яснобродівка Донецької області, де агресор, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Парасковіївки та Карлівки, де ворог 17 разів намагався захопити наші укріплення.

На Времівському напрямку агресор здійснив сім безуспішних штурмів біля Водяного, Костянтинівки та Макарівки Донецької області.

На Придніпровському напрямку противник не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Три невдалі штурми ворожої піхоти було відбито українськими воїнами.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?