ЗСУ ліквідували рідкісний російський танк Т-90С — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ ліквідували рідкісний російський танк Т-90С — фото

ЗСУ ліквідували рідкісний російський танк Т-90С

ЗСУ знищили ще один російський танк Т-90Сіз колійним мінним тралом КМТ-7. Сталося це в районі населеного пункту Перемога на Покровському напрямку фронту.

Головні тези:

  • ЗСУ успішно ліквідували російський танк Т-90С в районі Перемоги на Покровському напрямку фронту.
  • Т-90С є експортною версією російського танка з цікавою історією та проблемами у якості складання.
  • Українські війська активно знищують російські танки Т-90С у зоні бойових дій згідно з експертною оцінкою.
  • Втрати Росії в Україні включають у себе значну кількість танків, бронетехніки та іншого військового обладнання.
  • Рішення військового керівництва та стратегія ЗСУ призводять до значних втрат сил і техніки у російських окупаційних військ.

ЗСУ знищили ще один російський танк Т-90С

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко нагадав, що Т-90С — це експортна версія танка "з дуже цікавою історією".

Йшли вони переважно за контрактами в Індію — Т-90S Bhishma, але частина танків не проходила приймання у зв'язку з неякісним складанням та іншими неполадками/дефектами. За час виконання експортних поставок таких танків накопичилася енна кількість, і з листопада-грудня 2022 року їх вельми активно стали відправляти в зону бойових дій, — зазначив експерт.

За його інформацією, на місяць таких танків знищують 1-2 одиниці.

За одними верифікованими даними російські окупаційні війська їх втратили 15, за іншими — 10... У будь-якому разі, тенденція дуже цікава, конкретно вказує на те, скільки Т-90С ВПК Росії, а саме "Уралвагонзавод", протягом місяця разом з усією іншою продукцією може відправляти в зону БД, — додав оглядач.

При цьому він також нагадав, що за час повномасштабної війни з Росією верифіковано знищення, пошкодження або "затрофей" 150 танків Т-90А/АК/С/М, а згідно з неверифікованими даними, ця кількість перевищує 200 одиниць.

Втрати Росії в Україні

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року до 5 липня 2024 року орієнтовно становлять особового складу — близько 548 тисяч 580 осіб, зокрема 1 110 за минулу добу.

Крім того, РФ втратила щонайменше: танків — 8142 (+10) одиниці, бойових броньованих машин — 15 тис. 611 (+11), артилерійських систем — 14831 (+54), реактивних систем залпового вогню — 1115, засобів ППО — 878, літаків — 360, вертольотів — 326.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?