ЗСУ наблизились до річки Сейм на Курщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ наблизились до річки Сейм на Курщині

Танк ЗСУ на Курщині
Джерело:  Bild

Українські військові розширили плацдарм наступу у Курській області і наблизились до річки Сейм. 

Головні тези:

  • Українські війська розширюють плацдарм наступу у Курській області і наблизилися до річки Сейм.
  • ЗСУ займаються підривом мостів через річку Сейм, що може відрізати угруповання ЗС РФ в цьому районі.
  • Українські військові контролюють газову станцію “Газпрому” у Суджі, через яку йде російський газ до країн ЄС.
  • Росія організовує понтонні переправи і обороняє прохід на сході річки Сейм у відповідь на дії українських військ.
  • Українські військові також впливають на газовий транзит через територію, що може спричинити втрати для “Газпрому” та Росії.

Що відомо про останні успіхи ЗСУ у наступі на Курщині

За інформацією аналітика німецького видання Bild Юліана Рьопке, з 16 серпня українські військові займаються підривом мостів через річку Сейм у Глушківському районі на Курщині.

Деякі аналітики писали, що це може відрізати угруповання ЗС РФ, оскільки район із заходу і півдня оточений територією України. Росія у відповідь організовує понтонні переправи і обороняє прохід, що залишився на сході, - підкреслює Рьопке.

За його інформацією, під контролем українських військових наразі перебувають села Снагость та Апанасівка, а відстань до річки Сейм складає близько 5 км.

Трохи північніше тривають бої за райцентр – місто Кореневе.

Що відомо про інші успіхи ЗСУ на Курщині

За словами колишнього керівника ТОВ "Оператор ГТС України" Сергія Макогона, наразі українські військові контролюють газову станцію “Газпрому” у Суджі, через яку російський газ йде до країн ЄС.

Макогон зазначив, що “Газпром” вже міг би припинити поставки газу, але не робить цього через побоювання щодо втрати доходів.

Окрім цього, він зазначив, що оголосивши про припинення транзиту газу російський монополіст також може отримати багатомільярдні позови від покупців у Євросоюзі.

При цьому “Газпрому” заради збереження прихильності Угорщини та Словаччини також необхідно зберігати поставки газу і туди.

Крім того, Макогон зазначив, що Москві необхідно зберегти транзит газу через так зване Придністров'я, щоб утримати цю територію від реінтеграційних процесів із Молдовою.

Екс-глава "Оператора ГТС України" вказав, що "Газпром" забезпечує транзит газу через ГВС "Суджа" в обсязі 42,4 мільйона кубометрів станом на 15 серпня, а основними споживачами є Словаччина, Австрія та Італія, а також Угорщина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?