ЗСУ показали роботу танків Abrams на Авдіївському напрямку — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ показали роботу танків Abrams на Авдіївському напрямку — відео

Abrams
Джерело:  47 ОМБр

У районі Авдіївки вже понад місяць воюють американські танки M1 Abrams. Машинами оснастили 47 окрему механізовану бригаду, яка опублікувала відео бойової роботи.

47-ма бригада показала відео бойової роботи танків Abrams

На відео можна побачити удари з танка по позиціях російських окупантів. Зазначається, що Abrams показують високу живучість у бою.

Весь боєкомплект розташований поза вежею в спеціальній задній ніші. При ураженні — енергія вибуху йде вгору. А потужна багатошарова броня робить Abrams одним із найзахищеніших танків у світі, — заявили в 47 ОМБр.

Це перше офіційне визнання бойового застосування Abrams в Україні.

Військові нагадали, що танки цієї моделі пройшли бойове хрещення під час війни в Перській затоці, а також під час операції США щодо повалення режиму диктатора Саддама Хусейна в Іраку в 2003 році. Також Abrams застосовувалися американською морською піхотою в Афганістані.

Що відомо про переваги Abrams та використання їх ЗСУ

Раніше зазначалося, що українські військові використовують отримані Abrams не стільки у якості танків, скільки як сенсорні платформи, які допомагають здійснювати наведення радянським танкам ЗСУ.

Крім того, існує ймовірність, що отримані Україною американські танки і БМП оснащені бортовою системою Blue Force Tracker, яка реєструє на цифровій мапі розташування дружніх сил.

Поєднання "Абрамса" з іншими бойовими машинами також надає команді чудові можливості для нічних боїв. М-1 з високоякісними тепловізійними прицілами бачить майже так само добре вночі, як і вдень, на відстані кількох миль.

Натомість російський Т-72Б зразка 2022 року має досить примітивний тепловізійний приціл, який працює на відстані менше двох кілометрів.

Начальник ГУР Кирило Буданов раніше зазначав, Україна використовуватиме танки Abrams обережно і тільки для добре розроблених операцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?