ЗСУ поступово перерізають логістику армії РФ на Харківшині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ поступово перерізають логістику армії РФ на Харківшині

Військові ЗСУ

За словами речника командування ОСУВ “Хортиця” Назара Волошина, попри складну ситуацію у зоні бойових дій на Харківщині, українські військові вже частково перерізали логістичні маршрути окупаційної армії РФ. 

Що відбувається у зонах бойових дій на Харківщині

Волошин зазначив, що ситуація у Харківській області залишається складною, проте контрольованою українськими військовими.

Просування окупаційної армії РФ у глиб території зупинено.

При цьому українські військові вже частково перерізали логістичні шляхи російських окупантів.

Зараз окупанти втрачають на цьому напрямку багато техніки, й частково перерізані логістичні маршрути, якими ворог намагався проводити постачання зброї та боєприпасів своїм штурмовим групам. Наші захисники роблять все можливе для того, щоб ворог зазнавав великих втрат, і щоб у нього було менше боєкомплектів, зброї. Прикладаються всі зусилля, щоб ворожа армія, групи піхоти не були забезпечені в достатній кількості боєприпасами, — підкреслив речник ОСУВ “Хортиця”.

Що відомо про поточні втрати армії РФ на Харківщині

Волошин додав, що протягом минулої доби українськими військовими у Харківській області було ліквідовано 150 російських загарбників.

З техніки ворог втратив:

  • танк,

  • 9 артсистем,

  • 20 автівок,

  • 3 одиниці спецтехніки.

Окрім цього українські військові знищили 9 ворожих окопів і бліндажів з особовим складом.

За його словами, попри значні втрати, окупаційна армія РФ не відмовляється від продовження атак.

Волошин зазначив, що ворог намагається маневрувати, перекидати додаткові сили з інших ділянок фронту.

Зокрема, у якості допоміжних сил окупанти використовують 44-й та 11-й армійські корпуси.

Однак цього всього їм не вистачає для прориву нашої оборони та ведення бойових дій. Є ймовірна інформація, що також він залучатиме підрозділи Тихоокеанського флоту Росії, які будуть розміщені саме на тому відрізку, поблизу прикордоння, — наголосив речник ОСУВ “Хортиця”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?