ЗСУ повертають втрачені позиції на сході України — Сирський
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ повертають втрачені позиції на сході України — Сирський

Олександр Сирський
Джерело:  Укрінформ

За словами головкома ЗСУ Олександра Сирського, ситуація на сході України залишається складною, однак українські військові останнім часом повернули більше втрачених позицій, а ніж втратили нових. 

Що Сирський каже про ситуацію на фронті на сході України

Ситуація на фронті дійсно складна. Але на фронті вона й не буває іншою. Безумовно, кожний день вимагає від наших солдатів та офіцерів максимального напруження сил. Але ми не тільки стоїмо в обороні, а ще й щодня на різних напрямках самі просуваємось вперед. Останнім часом кількість повернутих нами позицій перевищує кількість втрачених. Ворогу не вдалося суттєво просунутися на стратегічних напрямках, його територіальні здобутки, якщо вони і є, то мають тактичне значення. Цю ситуацію ми контролюємо, — запевнив Сирський.

Він зазначив, що російські окупанти і надалі вдаються до масованих штурмів та продовжують зазнавати численних втрат.

Окрім цього, за словами Сирського ворог значно збільшив використання авіації.

Ситуація на фронті дійсно складна. Але на фронті вона й не буває іншою. Безумовно, кожний день вимагає від наших солдатів та офіцерів максимального напруження сил. Але ми не тільки стоїмо в обороні, а ще й щодня на різних напрямках самі просуваємось вперед. Останнім часом кількість повернутих нами позицій перевищує кількість втрачених. Ворогу не вдалося суттєво просунутися на стратегічних напрямках, його територіальні здобутки, якщо вони і є, то мають тактичне значення. Цю ситуацію ми контролюємо, — зазначив головком ЗСУ.

Сирський додав, що на окремих ділянках фронту українським військовим вдалось досягти парітету із ворогом у кількості артилерійських систем і це одразу ж вплинуло на ситуацію на фронті.

Наші артилеристи використовують високоточні боєприпаси для ураження скупчень противника навіть за десятки кілометрів від лінії фронту. Ворог щодобово не лише має значні втрати у живій силі та техніці, зокрема артилерійські системи, — він ніколи й ніде не може почуватися у безпеці, також на тимчасово окупованих територіях України, — підкреслив Сирський.

Що відомо про втрати окупантів протягом останніх двох місяців

Сирський підкреслив, що тільки протягом лютого та березня російські окупанти втратили більше 570 танків, близько 1 тис 430 різних видів бронетехніки, майже 1 тис 680 артсистем, 64 системи ППО.

Дуже суттєвим є і те, що активність ворога у повітрі також вдалося знизити, зрозуміло, завдяки майстерності наших підрозділів протиповітряної оборони. Лише протягом 10 днів у лютому вони збили 13 літаків противника, зокрема відразу два стратегічно важливі літаки спостереження та управління А50, — зазначив головком ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?