ЗСУ просунулися до 10 км вглиб Курської області РФ — аналітики
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ просунулися до 10 км вглиб Курської області РФ — аналітики

ЗСУ просунулися до 10 км вглиб Курської області РФ — аналітики
Джерело:  ISW

Аналітики ISW підтверджують просування нібито українських військ до 10 кілометрів углиб російської Курської області.

Головні тези:

  • ЗСУ просунулися до 10 км вглиб Курської області РФ, підтверджено аналітиками ISW.
  • Українські війська можливо проникли через дві російські оборонні лінії та опорний пункт.
  • Реакція Кремля на наступальні дії в Курській області була суперечливою, намагаються уникнути перебільшення потенційних наслідків.
  • Путін звинуватив українську владу у заворушеннях на Курщині, російські генерали брешуть про військові успіхи.

На стільки просунулися ЗСУ в Курській області

В огляді аналітики зазначають, що геолокаційні кадри, опубліковані 6 і 7 серпня, свідчать, що нібито українська бронетехніка вийшла на позиції вздовж траси 38К-030 приблизно в 10 кілометрах від міжнародного кордону.

Окрім цього підтверджені на цей час масштаби і розташування українського просування в Курській області вказують на те, що нібито українські війська проникли щонайменше через дві російські оборонні лінії та опорний пункт.

Реакція Кремля на українські наступальні дії в Курській області досі була суперечливою, оскільки російські чиновники намагаються знайти баланс між представленням цих зусиль як помітної ескалації з боку України та уникненням перебільшення їхніх потенційних наслідків і ризиком внутрішнього невдоволення, – йдеться в звіті аналітиків.

Російські генерали брешуть Путіну про військові успіхи РФ на Курщині

Нелегітимний президент Росії Володимир Путін відреагував на заворушення у Курській області через понад добу від їх початку, 7 серпня. Диктатор скликав засідання Радбезу, де йому доповіли про ситуацію у Курській області та Суджанському районі, та традиційно звинуватили в усьому Україну.

Також про ситуацію в регіоні Путіну доповів начальник генштабу Валерій Герасимов. Той заявив, що російські війська нібито спільно з прикордонниками та підрозділами посилення зупинили просування противника вглиб території на Курському напрямку.

Герасимов заявив, що наразі росіяни “продовжують знищувати противника в районах, які безпосередньо знаходяться біля російсько-українського кордону”.

Також він традиційно звинуватив у нападі на Курщину українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?