ЗСУ розпочали контратаки на окремих напрямках фронту
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ розпочали контратаки на окремих напрямках фронту

ЗСУ
Джерело:  ISW

Попри потужний тиск російських загарбників, українським захисникам все-таки вдається проводити обмежені контратаки. Наразі воїни ЗСУ роблять все можливе, щоб перехопити тактичну ініціативу.

Головні тези:

  • Аналітики прогнозують серію складних контрнаступальних операцій ЗСУ наприкінці 2024 і впродовж 2025 року.
  • ЗСУ активно розв'язують кадрові проблеми та накопичують західну військову допомогу для майбутнього наступу.
  • Українські контрнаступальні операції спрямовані на підрив здатності армії РФ використовувати ініціативу на фронті.

ISW повідомляє про поступову зміну ситуації на фронті

Як зазначає американський Інститут вивчення війни з посиланням на західних інсайдерів, цілком ймовірно, що ЗСУ будуть стояти в оборон ще найближчі пів року.

Йдеться про те, що наразі в українських воїнів немає сил та ресурсів, щоб розпочати масштабний контрнаступ.

Попри це, аналітики уже фіксують спроби армії України щодо перехоплення тактичної ініціативи.

І вони (ЗСУ — ред.) будуть здатні проводити обмежені контрнаступальні операції, навіть перебуваючи в основному в обороні, залежно від надходження західної допомоги, — прогнозує команда ISW.

За словами ще одного анонімного джерела, станом на сьогодні немає також жодних ознак того, що армія РФ може здійснити прорив на полі бою.

А це означає, що до 2025 року ситуація на фронті буде залишатися патовою.

Україна все-таки готується до контрнаступу

Згідно з даними ISW, наразі у ЗСУ активно намагаються розв'язати свої кадрові проблеми, формують кілька нових бригад, а також накопичують західну військову допомогу для майбутнього наступу.

Однак, що важливо розуміти, локальні українські контрнаступальні операції відкривають можливості для досягнення оперативно важливих цілей без викликів.

ЗСУ мають на меті підривати здатність армії РФ використовувати ініціативу на всьому театрі воєнних дій і швидше зменшити певний тиск на українські сили.

Однак ці українські операції не обов'язково мають бути окремими широкомасштабними зусиллями, натомість вони можуть бути серією складних контрнаступальних операцій, що відбуватимуться наприкінці 2024 і впродовж 2025 року, — кажуть аналітики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?