ЗСУ спростували заяви російських окупантів про захоплення Парасковіївки
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ спростували заяви російських окупантів про захоплення Парасковіївки

Військові ЗСУ

За словами речника 79-ої Окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Ореста Дрималовського, окупаційна армія РФ продовжує спроби наступу в районі Парасковіївки на Донеччині, однак заяви про нібито захоплення населеного пункту не відповідають дійсності. 

Головні тези:

  • Російські окупанти продовжують спроби наступу в районі Парасковіївки, але заяви про захоплення не відповідають дійсності, підтверджено ЗСУ.
  • Українські військові продовжують тримати оборону в Парасковіївці та потужно відповідають на ворожі атаки, не дозволяючи окупантам захопити населений пункт.
  • Російські окупанти прагнуть прорватися до Костянтинівки на Донбасі, але здатність українських військових стримувати наступ залежить від декількох важливих факторів.
  • Українські підрозділи не мають повної укомплектованості особовим складом у обороні, тому мобілізація вкрай важлива для збереження боєздатності.
  • Російські окупанти зберігають чисельність в особовому складі, що створює виклики для українських військових, які докладають зусиль для утримання оборони.

Що відомо про ситуацію в районі Парасковіївки на Донеччині

Варто зазначити, що заяви про нібито захоплення розташованої між Вугледаром та руїнами Мар'їнки Парасковіївки російські окупанти почали поширювати з 7 червня.

Міністерство вбивств Росії традиційно бреше, - підкреслив Дрималовський.

За його словами, українські військові продовжують тримати оборону у Парасковіївці і досить потужно відповідають на ворожі спроби атак.

Фактично село зруйноване, там немає жодної цілої будівлі. Росіяни дуже інтенсивно засипають це село снарядами, мінами, б’ють авіабомбами, але десантники 79-ки досі перебувають у Парасковіївці, - наголосив Дрималовський.

Що відомо про ситуацію на інших напрямках на Донбасі

За словами майора НГУ у відставці Олексія Гетьмана в ефірі телеканалу "Еспресо", російська окупаційна армія прагне прорватись до Костянтинівки.

Російські окупанти прагнуть позбавити українських військових контролю над залізничним сполученням у цьому районі.

Чи вдасться окупантам туди дійти, побачимо. Відстань від Часового Яру близько 15 км, від Торецького та Покровсього напрямків - по 20-25 км, це відносно невелика відстань. Але враховуючи те, як ЗСУ тримають там оборону і розуміють, що це важливий об'єкт для оборони, думаю їм вдасться призупинити наступ ворога, - підкреслив Гетьман.

За його словами, втрата Костянтинівки буде мати дуже негативні наслідки для українських військових.

Однак здатність українських військових стримати наступ російських окупантів залежить від кількох факторів.

З боку росіян - це питання, скільки вони зможуть залучити туди сил та засобів. З нашої сторони - це зброя, яку нам мають передавати наші партнери, фортифікації, які мали б бути вже побудовані, і люди, які мають бути залучені до ЗСУ, - пояснює Гетьман.

Він підкреслив, що російські окупанти зберігають перевагу у чисельності особового складу, тоді як низка українських підрозділів, які перебувають в обороні, не мають повної укомплектованності особовим складом.

Тому складова по мобілізації вкрай важлива. Росіяни постійно замінюють наступаючі групи. Ми ж тримаємо оборону одними людьми. В нас людей менше, не такі можливості. Росіяни посилюються, мобілізуються", - зазначає Гетьман.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?