ЗСУ тримають оборону поблизу зруйнованих армією РФ Кринок — речник ОСУВ "Таврія"
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ тримають оборону поблизу зруйнованих армією РФ Кринок — речник ОСУВ "Таврія"

Артилерія ЗСУ
Джерело:  Крим.Реалії

За інформацією речника ОСУВ “Таврія” Дмитра Лиховія, злочинна армія РФ майже повністю зруйнувала Кринки на лівобережжі Херсонщини, однак українські військові продовжують тримати оборону в цьому районі. 

Головні тези:

  • ЗСУ продовжують тримати оборону поблизу зруйнованих армією РФ Кринок
  • Лівобережжя Херсонщини - активний напрямок оборони з боку українських військ
  • Українські військові мають успішно виконані бойові завдання у районі Кринок
  • Оборонці здійснюють розширення плацдарму та просування в напрямку окупованого Криму
  • Бойові дії у районі села Кринки та сусіднього населеного пункту Козачі Лагері.

Що відбувається в районі Кринок на лівобережжі Херсонщини

При цьому була врахована і обставина, що позиції українських сил у селі Кринки були зруйновані вщент, внаслідок інтенсивних, тривалих ворожих обстрілів й авіаударів. Саме село практично повністю знищене. Там немає змоги тримати оборону, немає можливості зачепитися за якісь фортифікації, і тому надалі українські захисники перебувають на інших визначених позиціях і плацдармах і також на лівому березі Дніпра, - пояснює Лиховій.

Речник ОСУВ “Таврія” підкреслив, що у всій операційній зоні угруповання саме лівобережжя Херсонщини є найбільш активним напрямком, адже окупаційна армія РФ майже щодня проводить спроби штурмів тут.

ЗСУ продовжують тримати оборону в районі Кринок
Військовий ЗСУ

Їх порівняно більше з іншими відрізками нашої лінії бойового зіткнення в нашій операційній зоні, але ці показники вимірюються числами десь три-чотири на добу, інколи два. Інколи може бути близько десятка… Це трохи менша інтенсивність, ніж була раніше, але спроби росіян просунутися на ці наші плацдарми тривають, однак вони залишаються безуспішними, - зазначає Лиховій.

Яку мету переслідували ЗСУ під час оборони Кринок

За словами нардепа від партії “Голос”, секретаря парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Романа Костенка, українські військові виконали всі бойові завдання під час оборони плацдарму у Кринках на лівобережжі Херсонської області. 

За його словами, українські оборонці у Кринках від самого початку отримали завдання з розширення плацдарму та просування у напрямку окупованого Росією Криму.

Костенко підкреслив, що українські військові зайняли Кринки та вели бойові дії в районі сусіднього населеного пункту Козачі Лагері, де було створено цілу низку плацдармів, що відтягнули на себе велику кількість резервних сил окупаційної армії РФ і не дозволили цим силам просуватись територією Запорізької області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?