ЗСУ успішно полюють на російську "Мальву" за допомогою FPV-дронів — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ успішно полюють на російську "Мальву" за допомогою FPV-дронів — відео

ЗСУ успішно полюють на російську "Мальву" за допомогою FPV-дронів

Вперше нову колісну САУ 2С43 "Мальва" російського окупаційного війська було помічено на полі бою на початку літа цього року.

Головні тези:

  • ЗСУ використовують FPV-дрони для полювання на російську колісну САУ 'Мальва'.
  • Нова російська артилерійська установка 'Мальва' була уражена на Харківщині за допомогою ракет із вольфрамовими кульками.
  • Відео показує використання FPV-дронів з автоматичним донаведенням на ціль під час полювання на 'Мальву'.
  • САУ 'Мальва' має задекларовану дальність у 24,5 км та боєзапас у 30 снарядів.
  • У РФ вже розпочали роботи над далекобійнішою версією російської САУ 'Мальва'.

Як ЗСУ полюють на "Мальву" РФ

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко у своїх соцмережах оприлюднив відео, як один з екіпажів FPV-дронів уразив новітню російську колісну самохідну артилерійську установку "Мальва".

Відзначається, що російську САУ вполювали на Харківщині, на напрямку Липці-Глибоке, заявляється про пошкодження ворожої машини. На кадрах можна побачити використання FPV-дрона з автоматичним донаведенням на ціль.

Це вже не вперше протягом останнього часу, коли ця російська САУ отримає пошкодження, зокрема нещодавно з’явилися фото однієї з "Мальв", в яку поцілили ракетою M30A1 з вольфрамовими кульками — це було вперше, коли зафіксовано ураження цієї нової САУ противника. На жаль, машина не була знищена і, судячи з усього, підлягає ремонту.

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Що відомо про САУ “Мальва”

Вперше російську САУ 2С43 "Мальва" на полі бою було зафіксовано у червні цього року, один з наших розвідувальних БПЛА помітив її ще на території Бєлгородской області.

Ця колісна САУ позиціюється фактично як "аналог" французької CAESAR. Вона має задекларовану дальність у 24,5 км, бойову масу у 32 тонни і боєзапас у 30 снарядів. Створена на базі шасі БАЗ-6010-027 зі 152-мм гарматою 2A64.

Також відомо, що ще у 2023 році у РФ вже розпочали роботи над далекобійнійшою версією цієї САУ, перед тим машину критикували за те, що вона поступається у дальності західним артилерійським системам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?