ЗСУ вибили армію РФ з передмістя Часового Яру
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ вибили армію РФ з передмістя Часового Яру

Військовий ЗСУ
Джерело:  Bild

За інформацією аналітика видання Bild Юліана Рьопке, в ході успішної контратаки українські військові змусили злочинну армію РФ відступити з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру на Донеччині. 

Головні тези:

  • Українські військові успішно відбили передмісття Часового Яру від армії РФ, змушуючи окупантів відступити.
  • Бої на фронті тривають на різних напрямках: від Покровська на Донеччині до Курахового. ЗСУ відбили численні ворожі атаки.
  • Генштаб повідомив про 50 боєзіткнень українських військових з підрозділами РФ. Найбільшу активність ворог проявив у районі Покровська і Курахового.
  • На Херсонщині російські окупанти двічі намагались прорвати оборону ЗСУ в районі Кринок, але без успіху.
  • Ситуація на фронті складна, проте українські військові вдало відбили численні атаки та продовжують боротьбу за незалежність України.

Що відомо про ситуацію в районі Часового Яру

Рьопке зазначає, що бої в районі Часового Яру точаться вже кілька місяців. Це місто, розташоване на пагорбах, відокремлює від основних сил окупаційної армії РФ канал Сіверський Донець — Донбас.

На сході за каналом розташований мікрорайон "Канал" із багатоквартирними будинками.

До цього російські окупанти намагались обійти його з флангів та проводили лобові атаки.

Якийсь час вони утримували частину багатоповерхових будинків у мікрорайоні, однак контратака українських військових змусила їх відступити.

Українська армія відбила (або ніколи не втрачала) кілька вулиць у мікрорайоні "Канал" у Часовому Яру, — зазначає Рьопке.

Він зазначив, що російські окупанти також безуспішно штурмують Калинівку на північ від "Каналу".

До цього злочинна армія РФ вже захоплювала Калинівку і підходила до каналу Сіверський Донець,однак потім була відкинута.

Що кажуть у Генштабі стосовно ситуації на фронті

За інформацією Генштабу, від початку доби українські військові вже 50 разів вступали у бій із підрозділами злочинної армії РФ.

Найбільшу наступальну активність російські окупанти проявляють в районі Покровська на Донеччині.

Тричі від початку ворог намагався атакувати у районі Вовчанська на Харківщині.

Всі ворожі штурми підрозділи Сил оборони відбили.

В районі Куп’янська одразу три бої поблизу Синьківки. Ще дві атаки було відбито українськими військовими неподалік Стельмахівки і Берестового.

У напрямку Лимана зафіксовано 9 спроб ворожих атак поблизу Греківки, Копанок, Тернів, Торського, Макіївки та Невського. Три бої продовжуються неподалік Торського, Макіївки та Невського.

У напрямку Сіверська точаться 2 бої в районі Спірного. По одній ворожі атаці було відбито українськими військовими неподалік Білогорівки та Роздолівки.

У напрямку Краматорська російські окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ біля Північного та Залізного. Наразі там тривають бої.

У напрямку Покровська від початку зафіксовано 15 ворожих атак неподалік Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої, Воздвиженки та Прогреса.

Наразі ЗСУ відбили 7 атак російських окупантів, інша частина боїв ще триває.

Ворог і надалі концентрує зусилля в районі Новоолександрівки.

У напрямку Курахового точились бої поблизу Красногорівки, Невельського, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки.

Чотири атаки російських окупантів завершились значними втратами для них, ще два боєзіткнення тривають.

На лівобережжі Дніпра на Херсонщині злочинна армія РФ двічі безуспішно намагалась прорвати оборону ЗСУ в районі Кринок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?