ЗСУ від початку доби 77 разів вступили у бій з армією РФ на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ від початку доби 77 разів вступили у бій з армією РФ на фронті

Генштаб ЗСУ
РСЗВ ЗСУ

За інформаціє Генштабу, від початку доби на фронті в Україні відбулось вже 77 боєзіткнень між українськими військовими і окупаційною армією РФ. 

Головні тези:

  • ЗСУ провели  77 боїв з армією РФ на сході України
  • У Харківській області російські окупанти провели 4 безуспішні атаки, у Донецькій області намагались штурмувати позиції ЗСУ 9 разів
  • На північному фронті російські окупанти провели 2 штурмові спроби у напрямку Краматорська
  • У Запорізькій та Херсонській областях окупанти завдали авіаударів із застосуванням НАР у деякі населені пункти.

Яка ситуація на східному фронті

Зазначається, що на Харківщині російські окупанти провели 4 безуспішні атаки поблизу Липців і Вовчанська.

У напрямку Куп’янська зафіксовано 8 спроб ворожих атак у бік Торського, Глушківки, Макіївки, Стельмахівки та Кругляківки. 4 атаки було відбито українськими військовими, ще 4 - тривають.

У напрямку Лимана на Донеччині російські окупанти 9 разів намагались штурмувати позиції ЗСУ. Найбільшу кількість ворожих атак зафіксовано зі сторони Площанки.

У напрямку Сіверська від початку доби зафіксовано 6 спроб ворожих атак. Ворог наступав поблизу Верхньокам’янського, Спірного та Івано-Дар’ївки. Наразі там тривають бої.

У напрямку Краматорська російські окупанти провели 2 штурмові спроби неподалік Іванівського та Андріївки. Бої поблизу Андріївки тривають.

У напрямку Торецька окупанти збільшили кількість атак до дев’яти - атакували біля Нью-Йорка, Торецька, Залізного та Неліпівки. Сім боїв завершено, ще два - тривають.

У напрямку Покровська російські окупанти атакували поблизу Воздвиженки, Новогродівки, Зеленого Поля, Калинового, Миколаївки, Птичого, Михайлівки, Камишівки та Миролюбівки.

Українськими військовими вже було відбито на цих напрямках 24 ворожі атаки. Ще 5 боїв тривають.

У напрямку Курахового загарбники п’ять разів безуспішно атакували поблизу Невельського та Костянтинівки.

Окрім того, ворог провів три штурмових дії - намагався просуватись з боку Володимирівки і Солодкого, а також провів атаку у районі Водяного.

Що відомо про ситуацію на південному фронті

Зазначається, що у Запорізькій та Херсонській областях російські окупанти не проводили наступальних дій, натомість, завдали авіаударів маже шістдесятьма НАРами у бік П’ятихаток, Гуляйполя і Ольгівки. Окрім того скинули по три авіабомби у райони Новоданилівки і Темирівки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?