ЗСУ відбили в армії РФ бажання проводити наступ у Запорізькій області
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відбили в армії РФ бажання проводити наступ у Запорізькій області

Військові ЗСУ

За словами речника ОСУВ “Таврія” Дмитра Лиховія, після значних втрат в районі Гуляйполя у Запорізькій області окупаційна армія РФ більше не вдавалась до спроб наступу. 

Головні тези:

  • ЗСУ відбили атаки армії РФ у районі Гуляйполя, зупинивши бажання ворога проводити наступ.
  • Дислокація 90 тисяч російських окупантів в Запорізькій області не свідчить про готовність до наступу.
  • У районі Роботиного та Лівобережжі Херсонщини зафіксовано атаки ворожої армії, які були відбиті.
  • Протягом минулої доби було виведено з ладу 78 осіб російських військ. Українські війська не зазнали втрат позицій.
  • Ворожа армія не має ресурсів для ведення наступу на території Запорізької області, як підкреслює речник ОСУВ “Таврія”.

Що відбувається на фронті у Запорізькій області

Лиховій підкреслив, що 28 липня російські окупанти пробували атакувати позиції українських військових в районі Гуляйполя з використанням двох танків та багі та деякою іншою технікою та залученням трохи більших груп ніж зазвичай.

Це сталося після тривалої паузи, коли цей напрямок був відсутній в новинах, бо там не відбувалося ніяких штурмових дій. Стежимо, що буде далі, але вчора на цьому напрямку не відбувалося жодних ворожих активностей. Можливо росіяни отримали по зубах і вчора в атаку на Гуляйпільському напрямку не ходили, - зазначив речнив ОСУВ “Таврія”.

За його словами, ворог поніс значні втрати у техніці.

ЗСУ зупинили спроби наступу армії РФ в районі Гуляйполя
Військовий ЗСУ

Коментуючи ситуацію у Запорізькій області Лиховій підкреслив, що дислокація 90 тис російських окупантів в регіоні не свідчить про їхні наміри перейти у наступ.

Це не свідчить про те, що ворог різко накопичив там кількісний склад для того, щоб почати якісь штурмові дії більшими масивами, ніж це було раніше. Різких змін у складі, положенні та характері дій військ противника не відбулося. Ознак формування наступального угруповання не виявлено. Це те, що стосується операційної зони оперативного угруповання військ "Таврія" – Херсонська та Запорізька області, по яких проходить лінія фронту, - пояснює речник ОСУВ “Таврія”.

Він зазначив, що українські військові продовжують виконання оборонних бойових завдань і вживають заходів з покращення тактичного положення і мають певні успіхи.

Лиховій підкреслив, що в злочинної армії РФ не має ресурсів для ведення наступу ще й на території Запорізької області.

Що відомо про ситуацію в районі Роботиного і на лівобережжі Херсонщини

Він додав, що протягом минулої доби було зафіксовано 7 атак злочинної армії РФ в районі Роботиного та ще три - поблизу Кринок на лівобережжі Херсонської області, де українські військові продовжують утримувати плацдарм.

У всіх випадках ворог атакував невеликими піхотними групами чисельністю до відділення, але успіху не мав і був відкинутий назад.

За минулу добу було виведено з ладу 78 осіб з військ противника вбитими і пораненими. Нашими військами втрат позицій не допущено, - підкреслив речник ОСУВ “Таврія”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?