ЗСУ відновили частину втрачених позицій під Харковом
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відновили частину втрачених позицій під Харковом

зсу
Джерело:  ISW

Сили оборони України відновили втрачені позиції у напрямку Липців на півночі Харківської області, де Росія намагалася розвинути новий широкомасштабний наступ.

Головні тези:

  • Українські ЗСУ відновили втрачені позиції у напрямку Липців на півночі Харківської області внаслідок широкомасштабного наступу Росії.
  • Бойові дії в Харківській області продовжуються, інформацію про контратаку українських сил підтвердили російські джерела.
  • Російська армія спробувала наступати у Вовчанську та біля Харкова, але їм не вдалося здійснити значний просування.
  • Українська армія утримує позиції навколо міста Вовчанськ та успішно діє на Харківщині, не допускаючи ворожого наступу.
  • Бойові дії тривають, проте важливою є інформація про відновлення контролю над стратегічними об'єктами та ділянками під Харковом.

Що відомо про бої на Харківщині

Геолокаційні кадри, опубліковані 10 червня, показують, що українські сили відновили позиції вздовж дороги O-212553 Липці-Харків на південний схід від Глибокого. Про контратаку ЗСУ повідомляли також Міноборони РФ і російські військові блогери.

Російські та українські джерела також повідомляли про продовження бойових дій у Вовчанську, зокрема в районі Вовчанського агрегатного заводу, а також біля Тихого та Вовчанських Хуторів (обидва на схід від Вовчанська).

ЗСУ відновили частину втрачених позицій під Харковом

Наступ Росії в Харківській області

У травні російська армія розпочала наступальну операцію в Харківській області. Російські війська перетнули український кордон з території Бєлгородської області в напрямку міста Вовчанськ, а також в бік Харкова. Однак російським військам не вдалося просунутися далі, ніж на 7-8 кілометрів.

Російський план захопити місто Вовчанськ також провалився, хоча окупантам і вдалося увійти в місто. Наразі за прикордонне місто точаться запеклі бої, але його більша частина перебуває під контролем української армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?