ЗСУ вперше затрофеїли російський танк-черепаху та взяли у полон екіпаж — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ вперше затрофеїли російський танк-черепаху та взяли у полон екіпаж — відео

танк
Джерело:  АрміяInform

Українські військові вперше здобули трофейний ворожий "танк-черепаху". Крім того, їм вдалось взяти в полон російських танкістів.

Головні тези:

 

  • Українські військові використовували безпілотні системи та артилерію для зупинки танка та захоплення екіпажу.
  • Для ліквідації ворожої бронетехніки ЗСУ та СБУ спільно використовували максимальний арсенал бронебійного озброєння та безпілотних комплексів.
  • Російський агресор використовував танкові з’єднання для атак на українські позиції, але військові ЗСУ та СБУ ефективно протистояли цим атакам.

Як ЗСУ вперше захопили російський танк-черепаху

Зазначається, що це перший випадок захоплення російського "танка-черепахи", який було здобуто в районі Кліщіївки на Краматорському напрямку воїнами 22-ї окремої механізованої бригади.

"Завдяки підрозділу безпілотних систем було виявлено ворожий танк в районі села Кліщіївка. Застосувавши БпАК, по танку були здійснені скиди. Уражений танк та дезорієнтований екіпаж противника, намагаючись втекти, втратив будь-яку можливість віднайти вірний напрямок для повернення до своїх позицій, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що завдяки артилерії бригади, танк було зупинено на одному з рубежів, і вже піхотинці з механізованого батальйону взяли в полон екіпаж разом з танком.

Під час перемовин з екіпажем, механік-водій заховався всередині разом з гранатою і намагався підірвати танк. Але наші піхотинці знайшли вагомі аргументи для переконання, що краще жити, ніж вмерти, — пояснили у повідомленні.

Бійці СБУ знищили понад тисячу танків окупантів з початку війни

Найбільшу кількість ворожої бронетехніки було знищено під час жорстоких боїв у Донецькій та Харківській областях.

Використовуючи важку бронетехніку, агресор часто намагався прорвати позиції українських захисників і забезпечити прикриття штурмових груп окупантів.Крім того, ворог регулярно залучав танкові зʼєднання для проведення атак на укріпрайони Сил оборони на Запоріжжі, — зазначає СБУ.

Для вогневого ураження російської бронетехніки СБУ проводила ефективні оперативно-бойові операції спільно з підрозділами ЗСУ.

Вказано, що проти ворожих танків застосовували максимальний арсенал бронебійного озброєння та безпілотних комплексів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?